Συνεντευξεις

"Πάντα ζώνη ασφαλείας! Ποτέ τσιγάρο στο αυτοκίνητο!" (ηχητικό)

Για την αναγκαιότητα χρήσης ζώνης ασφαλείας και την επικινδυνότητα του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της οδήγησης μίλησε ο Τάκης Πουρναράκης στον "Αρκαδία 938".

"Ζώνη δεν πρέπει να φοράνε μόνο οι επιβάτες των δύο μπροστινών θέσεων, αλλά και αυτοί, που κάθονται στο πίσω κάθισμα! Σε ένα απότομο φρενάρισμα ή τρακάρισμα η ζημιά και ο τραυματισμός, που προκαλείται στον οδηγό από τον επιβάτη του πίσω καθίσματος -ο οποίος δε φορά ζώνη ασφαλείας- είναι διπλάσια!" εξηγεί στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο γνωστός δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης.

"Ακόμα και η πρακτική, που χρησιμοποιούν πολλοί περνώντας τη ζώνη ασφαλείας στην πλάτη του καθίσματος, ώστε να αποφύγουν την ηχητική ειδοποίηση του οχήματος, δημιουργεί κινδύνους, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του αυτοκινήτου λαμβάνει σήμα, ότι η ζώνη χρησιμοποιείται οπότε και ενεργοποιείται το σύστημα των αερόσακων! Σε περίπτωση ατυχήματος, ο αερόσακος προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στον οδηγό, που δε φορά ζώνη, γιατί είναι εκτεθειμένος στη φυσική ροπή και δε συγκρατείται από κάπου!" επισημαίνει ο κ. Πουρναράκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε την αναγκαιότητα της  ιδιαίτερα προσεκτικής οδήγησης, κυρίως σε δρόμους που δε γνωρίζουμε, και τους κινδύνους, που προκαλεί η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά της διάρκεια της βραδινής οδήγησης!

Τέλος, αναφέρθηκε και στον νόμο, ο οποίος απαγορεύει το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο παρουσία ανηλίκων, με "ποινή" την αφαίρεση διπλώματος του οδηγού!

Ακούτε κάθε μέρα τον Τάκη Πουρναράκη μέσα από τον "Αρκαδία 938" και τον διαβάζετε μέσα από το arcadia938.gr στη στήλη "Προσοχή Στο Δρόμο".

Ακούστε τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.