Συνεντευξεις

"Πρέπει να αναλάβετε το πολιτικό κόστος!" (ηχητικό)

Τηλεφωνική παρέμβαση ακροατή κατά τη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Σταματόπουλου, σχετικά με το θέμα των αδέσποτων και τις φόλες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Αντιδημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Σταματόπουλου, στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ακροατής του σταθμού και, συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του αδικοχαμένου Ρεξ, της μασκότ του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Ψύλλας.

"Να ξεκαθαρίσω, ότι δεν είμαι στη φιλοζωική Τρίπολης και δεν έχω κάποια σχέση και δε θέλω να υποστηρίξω κάποια πλευρά. Αυτό, που θέλω να πω στον κ. Σταματόπουλο είναι ότι γνωρίζει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για τσιπάρισμα. Δεν πρέπει να έρθει σαν Δημοτική Αρχή, εφόσον έχει αποτύχει να λύσει το πρόβλημα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Δασαρχείο για να γίνουν κάποιοι έλεγχοι για τα σκυλιά μας; Εμένα δε με έλεγξε ποτέ κανένας, αν είχα τσιπ. Η Αστυνομία δεν ελέγχει στον δρόμο. Δεν πρέπει να πιέσει η Δημοτική αρχή γι' αυτό;"  ρωτά ο κ. Ψύλλας.

Ο κ. Σταματόπουλος εξέφρασε τη λύπη του και τη συμπάθειά του για την απώλεια του Ρεξ, είπε ότι κι ο ίδιος είναι παθών με δικό του σκύλο, καθώς σε περίπατο τον είχε αφήσει ελεύθερο κι έφαγε φόλα και τόνισε: "Όσον αφορά τη συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες, ο νόμος ορίζει ότι για τα δεσποζόμενα είναι η Αστυνομία, το Δασαρχείο, η Κτηνιατρική Υπηρεσία -και αν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία- και η Δημοτική Αστυνομία! Εμείς έχουμε κάνει όλα τα κατάλληλα έγγραφα προς αυτές τις υπηρεσίες στο να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εφαρμογής των δεσποζόμενων ζώων. Η Αστυνομία έχει κόψει κάποια πρόστιμα και το Δασαρχείο, αλλά άμα δε γίνει μία συνεχιζόμενη προσπάθεια από αυτές τις υπηρεσίες κι εμείς να μην μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη Δημοτική Αστυνομία, δε λύνεται το θέμα με την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και δε λύνεται σε μία μέρα. Το γνωρίζετε."

"Αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μήπως κι εσείς πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από εθελοντές, αφού με τη Φιλοζωική δεν μπορείτε, αφού κάποια άτομα σας καταγγέλλουν περιστατικά ή να βγείτε κι εσείς πιο έντονα, να πιέσετε την Αστυνομία να κάνουν τους ελέγχους τους. Καθημερινά στην πόλη μας βλέπουμε σκυλιά, που δεν έχουν νερό, δεν έχουν φαγητό... Πρέπει, δυστυχώς, κι εσείς να πάρετε το πολιτικό κόστος να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Κι αν λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα, θα σας ανταμείψει ο κόσμος.(...)" απαντά ο ακροατής.

Για τις υιοθεσίες των αδέσποτων ο ακροατής του "Αρκαδία 938", κ. Ψύλλας, είπε: "Ήμουν στη συνάντηση της Φιλοζωικής και είπα στον κ. Θεοδωρακόπουλο, είναι αυτό που είπατε κι εσείς: έχουμε πρόβλημα με τα σκυλιά των κτηνοτρόφων. (...) Πρέπει να δοθούν κίνητρα από τον Δήμο. Δυστυχώς, δεν είναι υπεύθυνα τα σκυλιά μόνα τους, αλλά το να στειρώσουμε τα αδέσποτα στη συνέχεια. Μήπως ο Δήμος πρέπει να δώσει ένα κίνητρο να αναλάβει το κόστος;"

Στη συνέχεια ακούστηκαν προτάσεις από τον κ. Ψύλλα για την εξοικείωση των δημοτών με την ιδέα της υιοθεσίας μέσω παρεμβάσεων στα σχολεία και οι φόβοι των πολιτών για τη συνύπαρξή τους με τα αδέσποτα μέσα στην πόλη.

 Ακούστε όλο τον διάλογο του ακροατή με τον Αντιδήμαρχο...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.