Συνεντευξεις

"Έξυπνα" αυτοκίνητα, οδήγηση σε βροχή, χρήση κινητού (ηχητικό)

Για τα "έξυπνα" αυτοκίνητα του μέλλοντος, την οδήγηση σε συνθήκες βροχής και τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Τάκης Πουρναράκης.

Ο καιρός είναι βροχερός και αυτή η κατάσταση αυξάνει την επικινδυνότητα στους δρόμους σε συνδυασμό με την απρόσεχτη οδήγηση! "Χαμηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερες αποστάσεις και ήρεμη οδήγηση είναι αυτά, που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον προορισμό μας σώοι με τέτοιες καιρικές συνθήκες! Και, βέβαια, να επισημάνουμε τη σημασία χρήσης σωστών και κατάλληλων ελαστικών. Έρχεται καλοκαίρι και τα ελαστικά του αυτοκινήτου πρέπει να τα αλλάξουμε, ώστε να επιτύχουμε τη καλύτερη δυνατή πρόσφυση" επισημαίνει ο δημοσιογράφος, Τάκης Πουρναράκης, μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα".

"Υπενθυμίζουμε, ότι όσο επικίνδυνη είναι η υπερβολική ταχύτητα, τόσο επικίνδυνη είναι και η υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα. Πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τις πινακίδες ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους. Σε αυτό θα βοηθήσουν μελλοντικά τα "έξυπνα" αυτοκίνητα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά -κάποια μοντέλα ήδη κυκλοφορούν- μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στόχος της οποίας είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων" εξηγεί ο κ. Πουρναράκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, επισημαίνοντας τους κινδύνους αλλά και διαβαθμίζοντάς μας τους τρόπους χρήσης, εάν και εφόσον αυτό είναι απαραίτητο! Ανοιχτή ακρόαση; Bluetooth; Hands free; Τι έδειξαν τα στοιχεία για την παραβατικότητα των Ελλήνων οδηγών μετά από έρευνα της τροχαίας για τον μήνα Μάρτιο;

Ακούτε τον Τάκη Πουρναράκη κάθε μέρα μέσα από τον "Αρκαδία 938" και τον διαβάζετε καθημερινά στη στήλη του arcadia938.gr "Προσοχή Στο Δρόμο"

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.