Συνεντευξεις

ΠαΠελ: Κατάληψη και κινητοποιήσεις (ηχητικό, video)

Με αφορμή την υποβάθμιση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Τρίπολη, μίλησαν για τις κινητοποιήσεις φοιτητών και καθηγητών στον "Αρκαδία 938" εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου ΠαΠελ.

Για την ουσιαστική υποβάθμιση και μελλοντική απαξίωση του πτυχίου του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΠαΠελ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) αλλά και τις κινητοποιήσεις, στις οποίες προχωρούν σύσσωμοι οι φοιτητές και οι καθηγητές, μίλησαν στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" οι εκπρόσωποι προπτυχιακών φοιτητών του συγκεκριμένου τμήματος, Ευάγγελος Ξένος και Δημήτρης Τράγκας.

"Από σήμερα το πρωί προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη του τμήματός μας στο ΠαΠελ -και μάλιστα στον εξωτερικό χώρο- με στόχο την ένδειξη της αντίθεσής μας στο νομοσχέδιο, που θα υποβαθμίσει τη σχολή μας, και τη συμπαράσταση φοιτητών των υπολοίπων σχολών, αλλά με καμία διάθεση βιαιότητας ή φυσικών φθορών! Στις 7 μ.μ. ξεκινάμε πορεία διαμαρτυρίας μαζί με τους καθηγητές μας από την πλατεία Πετρινού προς το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου και θα καταλήξουμε στην αίθουσα, που θα συνεδριάσει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Θέλουμε να συζητήσουμε με όλους το μέλλον μας! Δε λειτουργούμε κομματικά - πολιτικά! Είμαστε χωρίς "χρώμα" σε αυτή την προσπάθεια και ενωμένοι" είπαν οι δύο εκπρόσωποι των φοιτητών.

Ακούστε τι είπαν για τις κινήσεις τους σε σχέση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τρίπολης και για το α διακρίνουν πολιτικά παιχνίδια πίσω από την αλλαγή, που θα προκύψει, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση του τμήματος Τρίπολης με το ΤΕΙ Πάτρας...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.