Συνεντευξεις

Ραδιοφωνική "παρέμβαση" Τσιαμούλου και απάντηση Τζιούμη (ηχητ.)

Συνέντευξη του κ. Νίκου Τσιαμούλου, επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα" στον "Αρκαδία 938" και άμεση απάντηση του νέου Δημάρχου Τρίπολης.

"Ήθελα να ενημερώσω για ένα νέο πρόγραμμα, που "τρέχει αυτή την περίοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο "WiFi4UE" δηλαδή το WiFi για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες δωρεάν. Είναι ένα πρόγραμμα, που "τρέχει" πολλά χρόνια από την Ευρώπη, αλλά έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες, που ανοίγει. Δεν είναι ανακοινώσιμες, σταθερές. Ανοίγουν κατά καιρούς, ανάλογα το πώς έχει αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή της Ευρώπης" είπε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο κ. Νίκος Τσιαμούλος.

"Αντίληψή μας για την αντιπολίτευση είναι ότι πρέπει να βοηθάει την εκάστοτε δημοτική αρχή, να προσπαθεί να της δίνει συμβουλές και ιδέες και αν θέλουν να τα αξιοποιήσουν, καλώς. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουμε από σήμερα -γιατί χθες άνοιξε- ότι υπάρχει αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα για δωρεάν WiFi για όλους τους Ευρωπαίους, προωθείται η ελεύθερη πρόσβαση στη σύνδεση για τους πολίτες σε δημόσιους χώρους και συμπεριλαμβάνει πάρκα, πλατείες, κτίρια δημόσια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας, μουσεία. Έχουμε 78 τοπικές κοινότητες εκ των οποίων οι μισές δεν έχουν internet" συμπλήρωσε ο κ. Τσιαμούλος

"Δεν ξέρω, αν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αξιοποιήσει αυτό το πρόγραμμα, γιατί είχε "τρέξει" και στη δική της θητεία. Πρέπει ο Δήμος να κάνει την αίτηση. Κι επειδή δε γνωρίζω, ποιος είναι τώρα στη νέα δημοτική αρχή -γιατί ακόμα δεν έχουν αναλάβει όλα τα πόστα, δεν έχουμε ενημερωθεί ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία, που κάνει αυτά- είπα να το επικοινωνήσω μέσα από το ραδιόφωνό σας, ώστε να μπορούμε να προβάλουμε την αίτηση" συμπλήρωσε ο κ. Τσιαμούλος.

Μπορείτε ν' ακούσετε ολόκληρη την παρέμβαση του κ. Τσιαμούλου εδώ.

 

Να επισημάνουμε πως ο κ. Τσιαμούλος είχε επικοινωνία με τον κ. Τζιούμη, με τον τελευταίο να τον ενημερώνει πως είναι εν γνώσει του θέματος, αλλά και να διαβεβαιώνει τον επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα" πως η συνεργασία μεταξύ του ιδίου και οιουδήποτε αιρετού για το καλό της Τρίπολης είναι επιθυμητή και δεδομένη.

Επί της ουσίας, θα πρέπει να τονίσουμε πως, μετά από επικοινωνία του κ. Δημάρχου με την αρμόδια υπηρεσία, ξεκαθαρίστηκε πως ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει ήδη στο παραπάνω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.