Συνεντευξεις

"Παρακαλώ, όποια βρίσκεται στη νόσο, να ζητήσει βοήθεια!" (ηχητικό)

Ο καρκίνος του μαστού, η πρόληψη, η θεραπεία και οι απαραίτητες δράσεις αναλύθηκαν από την πρόεδρο του "Άλμα Ζωής" νομού Αχαΐας, Λιολιώ Κολυπέρα, στον "Αρκαδία 938".

"Σας μιλά μία γυναίκα, η οποία νόσησε από καρκίνο του μαστού, θεραπεύτηκε και είναι υγιής εδώ και 22 χρόνια" είπε στην αρχή της συνέντευξης η πρόεδρος του συλλόγου "Άλμα Ζωής", Λιολιώ Κολυπέρα, μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος είναι παγκοσμίως αφιερωμένος στην ενημέρωση, την πρόληψη, την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Πρόκειται για μία νόσο, η οποία προσβάλλει 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως και τα τελευταία χρόνια -σε μικρότερη συχνότητα- και τους άνδρες.

"Οι γυναίκες πρέπει να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους και να θέτουν τα όριά τους! Έχουν μάθει να τα κάνουν όλα: να είναι σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες, ερωμένες, σύντροφοι, αγαπητικές κ.λ.π. Γιατί; Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα! Πρέπει να μάθουμε να ζητάμε βοήθεια!" συμπλήρωσε η κυρία Κολυπέρα, τονίζοντας ότι "εκτός από τη διατροφή και το περιβάλλον, σημαντικό ρόλο για τον καρκίνο παίζει η ψυχολογία!"

Η πρόεδρος του συλλόγου "Άλμα Ζωής" στην Πάτρα ανέφερε τον ρόλο του συλλόγου, τις δράσεις του, την οικονομική στήριξη που παρέχει τις ασθενείς αλλά και την ετήσια "Pink the City" κίνηση, η οποία λαμβάνει χώρα στην Πάτρα.

Κλείνοντας τη συζήτηση, η κυρία Κολυπέρα επεσήμανε την αναγκαιότητα ψυχολογικής -ή ακόμα και ψυχιατρικής- υποστήριξης των νοσουσών και απευθύνθηκε σε όλες τις γυναίκες: "Παρακαλώ, όποια βρίσκεται στη νόσο, να ζητήσει βοήθεια!".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.