Συνεντευξεις

Πρόγραμμα "ESTIA": H κατάσταση των προσφύγων στην Τρίπολη (ηχητ.)

Συνέντευξη του κ. Δημήτρη Κολινιώτη, διαχειριστή του προγράμματος "ESTIA" για τη φιλοξενία προσφύγων στην Τρίπολη.

 

Με αφορμή την προγραμματισμένη, εθελοντική δράση καθαρισμού του πάρκου της Πλατείας του Άρεως από πρόσφυγες, το πρωί της Τετάρτης, 30ης Οκτωβρίου 2019, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα φιλοξενίας τους εκ μέρους της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, κ. Κολινιώτης μίλησε στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω" για τους σκοπούς της δράσης αυτής.

 

Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στην μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος- το οποίο αφορά 302 πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο και φιλοξενούνται σε 50 διαμερίσματα εντός του Δήμου Τρίπολης- και τον τρόπο με τον οποίο έχουν αντιμετωπίσει τους νεοφερμένους οι μόνιμοι κάτοικοι.

 

Παράλληλα, ο κ. Κολινιώτης εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι σε πρακτικές "γκετοποίησης" των προσφύγων και μεταναστών, γεγονός που αποτελεί συνέπεια της μαζικής μεταφοράς και συγκέντρωσής τους σε σημεία όπου δεν είναι δυνατόν να τους παρασχεθούν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης.

 

Ακούστε τι είπε ο κ. Κολινιώτης στο Γιώργο Ηλιόπουλο εδώ..

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.