Συνεντευξεις

"Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος!" (ηχητικό)

Για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Περιφερειακός Διευθυντής Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής εξαπλωθεί σε 30 χώρες, το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας εξέδωσε εγκύκλιο προς τα σχολεία της χώρας, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της σχολικής κοινότητας κατά του νέου κορωνοϊού.

Στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα ο Περιφερειακός Διευθυντής Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Οικονομόπουλος Δημήτρης.

"Σε τέτοιες καταστάσεις, ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος! Η ενημέρωση, όμως, είναι ο σπουδαιότερος βοηθός μας!" τονίζει ο κ. Οικονομόπουλος αναλύοντας στη συνέχεια τα μέτρα πρόληψης, που καλούνται να λάβουν τα σχολεία της χώρας μας για τον νέο κορωνοϊό.

Ο κ. Οικονομόπουλος επεσήμανε, ότι τα μέτρα πρόληψης δε διαφέρουν από εκείνα, που είχε λάβει η εκπαιδευτική κοινότητα στους σχολικούς χώρους και για την εποχική γρίπη, καθώς -όπως ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας- αν τηρηθούν οι βασικοί κανόνες υγιεινής ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

"Ήδη έχουν λάβει τα σχολεία μας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, τις έχουν αναρτήσει μέσα στους σχολικούς χώρους και οι εκπαιδευτικοί τις υπενθυμίζουν στους μαθητές! Επιπλέον, τα σχολεία θα εφοδιαστούν αντισηπτικά υγρά, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο διαφύλαξης της υγείας των μαθητών" πρόσθεσε ο κ. Οικονομόπουλος, διευκρινίζοντας ότι "το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει τις οδηγίες, που έρχονται από το Υπουργείο Υγείας. Οι οδηγίες αυτές έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας -είναι ένας φορέας επιφορτισμένος ακριβώς για να δίνει οδηγίες πώς θα κινηθούν όλοι οι άλλοι φορείς του δημοσίου."

Διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.