Συνεντευξεις

Κορωνοϊός: Ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων εν μέσω πανδημίας! (ηχητικό)

Για την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών μας και του εαυτού μας εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο κλινικός σύμβουλος ψυχολογίας, Ντάνος Βασίλης.

"Περνάμε μία πραγματικά μεγάλη δοκιμασία, όμως πρέπει να επικεντρωθούμε στο τέλος της και στο να είμαστε καλά, όταν αυτό προκύψει. Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων!" επισημαίνει μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο κλινικός σύμβουλος ψυχολογίας, Ντάνος Βασίλης.

Αναφορικά με το αν και πόσα και πώς παρουσιάζουμε στα παιδιά μας από την επικαιρότητα, ο κ. Ντάνος διευκρινίζει: "Όπως παρουσιάσουμε μία είδηση ή πληροφορία στο παιδί μας, έτσι θα την εισπράξει! Καλό είναι είναι να τους μιλάμε ψύχραιμα και υπεύθυνα, ώστε να συμπεριφερθούν αναλόγως!"

Πόσο συχνά είναι καλό να "εκθέτουμε" ημερησίως τον εαυτό μας σε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού; Πώς διαχειριζόμαστε το άγχος μας; Πώς ιεραρχούμε τις υποχρεώσεις μας και τις ανάγκες μας, ώστε να μην "πνιγούμε" ψυχολογικά; Πώς αποφορτίζουμε τα παιδιά μας από την ένταση, η οποία προκύπτει από τον κατ' οίκον περιορισμό;

Ποιος ο ρόλος της κατ' οίκον γυμναστικής στην ψυχολογία μας αυτή την περίοδο; Πώς αντιστεκόμαστε στην κατάθλιψη και πώς την αντιμετωπίζουμε, αν είναι ήδη "εδώ"; Πόσο βοηθητικά μπορούν να λειτουργήσουν οι ανθρώπινες σχέσεις μέσω τεχνολογίας;

Ακούστε όλα, όσα μας είπε ο κλινικός σύμβουλος ψυχολογίας...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.