Συνεντευξεις

Κορωνοϊός: Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και μαθήματα... εξ αποστάσεως! (ηχητικό)

Για τα "διαδικτυακά μαθήματα" του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο Δ/ντης Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Σελίμης Γιώργος.

"Υπάρχει η "σύγχρονη" και η "ασύγχρονη" διδασκαλία. Και οι δύο πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς χρόνους και γίνονται μεταξύ καθηγητή και μαθητή ή μεταξύ καθηγητή και ολόκληρου τμήματος σε συγκεκριμένη πλατφόρμα. [...] Σκοπός δεν είναι η πρόοδος της ύλης. Δεν παραδίδονται νέα μαθήματα μέσα από αυτή την επικοινωνία. Σκοπός είναι να διατηρήσει επαφή ο μαθητής με την ήδη διδαχθείσα ύλη και με τη διαδικασία της μελέτης!" είπε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Σελίμης Γιώργος.

Πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή η επικοινωνία μεταξύ μαθητών και καθηγητών; Γιατί ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα πρώτα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου; Ανταποκρίνονται οι μαθητές της Αρκαδίας σε αυτό το εγχείρημα; Ποια μέριμνα υπάρχει από το σχολείο για τους μαθητές, που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι;

Τι θα γίνει με τις βαθμολογίες των μαθητών, την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, τις προαγωγικές εξετάσεις και τις πανελλήνιες;

Ακούστε όλα, όσα μας είπε ο κ. Σελίμης...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.