Συνεντευξεις

Ο Κώστας Τζιούμης στον Αρκαδία 93.8 (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Δήμαρχος Τρίπολης στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω", Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020.

Σε μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας, που "καίνε" την Τρίπολη αλλά και υπαλλήλους του Δήμου- όπως το ζήτημα της Κ.Ε.ΔΗ.Τ-, αναφέρθηκε ο Κώστας Τζιούμης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Γιώργο Ηλιόπουλο.

Παράλληλα, περιέγραψε τον προγραμματισμό των δημοπρασιών και, φυσικά, των έργων που βρίσκονται εν εξελίξει, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης, από της οποίας το έργο μέχρι τώρα είναι "πολύ ευχαριστημένος".

Ειδικότερα, ο κ. Δήμαρχος τόνισε τα εξής:


Κ.Ε.ΔΗ.Τ: Έχουμε κάνει τρία συμβούλια μεταξύ των επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων. Η Κ.Ε.ΔΗ.Τ έχει υπέρογκα χρέη και επί πολλά χρόνια δεν έχει ισολογισμό ούτε προϋπολογισμό. Ουσιαστικά, δεν υφίσταται. Ένα θέμα είναι τα χρέη που έχει και ένα άλλο θέμα, εξίσου σημαντικό είναι πως κάθε χρόνο "μπαίνει" μέσα. Εγώ νομίζω πως η λύση για την Κ.Ε.ΔΗ.Τ θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, άμεσα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είχε συζητηθεί ήδη, αλλά θέλαμε να τελειώσει το ποινικό μέρος αλλά και να διεξαχθεί το Συμβούλιο "δια ζώσης". Eκεί, θ' αποφασίσουμε αν θα "λυθεί" η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με νόμο του 2017, θα τοποθετηθούν σ' άλλες θέσεις του Δήμου. Για τους υπαλλήλους του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία και θα μεταφερθούν στο Δήμο. 

Να πούμε και κάτι που δεν έχει ειπωθεί: Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει απόφαση να βάλουμε έναν λογιστή από το Δήμο για να κάνει ισολογισμό στην επιχείρηση. Η απόφαση αυτή "κόπηκε" από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ως "παράνομη". Όπως καταλαβαίνετε, είμαστε σ' ένα αδιέξοδο. Θα τα πούμε όλα, δημοσίως, στο Συμβούλιο, θα κατατεθούν οι απόψεις και οι προτάσεις όλων και θα δούμε ποιες λύσεις υπάρχουν. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης έχει λάβει ομόφωνη απόφαση για τη "λύση" της επιχείρησης.

Να σημειώσουμε πως οι Αντιδήμαρχοι προσέφεραν το μισό της αντιμισθίας τους προκειμένου να καταστεί δυνατό ν' αγοραστούν τρόφιμα για τους παιδικούς σταθμούς, γεγονός που δείχνει σε ποιο αδιέξοδο έχει περιέλθει η Κ.Ε.ΔΗ.Τ.


Προγραμματισμός έργων: Έχουν γίνει πάρα πολλές δημοπρασίες και πολλά έργα έχουν ξεκινήσει. Η υγειονομική κρίση- που δεν έχει τελειώσει και πρέπει να το προσέξουμε, γιατί έχουμε χαλαρώσει όλοι- σίγουρα θα επηρεάσει και την Οικονομία. Ωστόσο, "προσκλήσεις" για έργα μέσω προγραμμάτων συνεχίζουν να υφίστανται, όπως και οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε τις προτάσεις μας έγκαιρα, στοιχειοθετημένα και, μάλιστα, έχουμε κάνει οκτώ (8) προτάσεις για έργα απευθείας στις Βρυξέλλες. 


Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Τρίπολης: Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Τεχνική Υπηρεσία. Πάρα πολύ ευχαριστημένος. Όμως, έχουμε τελειώσει 32 δημοπρασίες. Θα ξεκινήσουν 32 έργα. Τα έργα θέλουν επιβλέποντες. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, το νέο νομοθετικό πλαίσιο που μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με Αναπτυξιακές κλπ. Το πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και ν' απορροφηθούν περισσότερα χρήματα από προγράμματα, μέσω και την άμβλυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών.


"Πατρότητα" έργων: Δεν με αφορά αυτή η συζήτηση, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Ο Δήμος έχει "συνέχεια" και προφανώς οτιδήποτε υλοποιείται, γίνεται μέσω συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων. Εμένα, όπως έχω πει πολλές φορές, μ' ενδιαφέρει να εγκαινιάζω έργα και να τ' αποδίδω στους πολίτες.


Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημάρχου Τρίπολης.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.