Συνεντευξεις

Ζαφειράκης στον 93.8: "Απαντήσεις για όσα προσάπτουν στον Φιλοζωικό" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή "Όλα Τώρα" με την Τόνια Μεγρέμη φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης Γιώργος Ζαφειράκης, προκειμένου να απαντήσει στα όσα προσάπτει στο σύλλογο ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταματόπουλος.

 

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

"Έχουμε ζητήσει πολλές φορές από το Δήμο να γίνονται οι συσκέψεις τις πενταμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα να γίνονται απογευματινές ώρες για να μπορούν να συμμετέχουν και τα μέλη μας, αλλά μας αγνοούν. Ο κ.Σταματόπουλος κάθεται στην θεσούλα του και πληρώνεται εμείς όμως είμαστε εθελοντές και εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε πρωινές συσκέψεις".

 

"Τα σκυλιά πρέπει να εμβολιάζονται και να τους βάζουν τσιπ. Το έχουμε πει πολλές φορές στο Δήμο, αλλά η απάντηση είναι πως δεν αναγνωρίζουν τον σύλλογο και δεν επιθυμούν συνεργασία μαζί μας".

 

"Τον Ιανουάριο μας είχαν υποσχεθεί σε συνάντηση που είχε γίνει παρουσία του κ.Παυλή, πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα είχε βρεθεί χώρος για να πηγαίνουν τα ζώα και να τα περιθάλπτουμε και εμείς με εθελοντική εργασία. Ακόμα περιμένουμε…"

 

Για τα στοιχεία που ζητά ο αντιδήμαρχος αναφορικά με το πόσα σκυλιά έχει περιθάλψει ο σύλλογος: "Δεν μας έχουν ζητηθεί ποτέ αυτά τα στοιχεία από κανέναν. Εμείς κάνουμε προσπάθεια να φροντίσουμε όλα τα σκυλιά. Ουδέποτε στείλαμε επιστολή που να λέμε πως δεν μπορούμε να περιθάλπτουμε τα αδέσποτα σκυλιά".

 

Για το εάν θα δεχτούν να γίνει έλεγχος στους χώρους που φιλοξενεί τα αδέσποτα ζώα ο σύλλογος – όπως ζήτησε ο κ.Σταματόπουλος: "Ο σύλλογος δεν έχει υποδομές. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χώρος. Τα σκυλιά τα φιλοξενούμε τα μέλη του συλλόγου στα σπίτια μας".

 

Για τα σκυλιά που παρέλαβε ο σύλλογος και το που βρίσκονται ανέφερε: "Παραλάβαμε από το Δήμο τέσσερα σκυλιά με καλαζάρ. Τα σκυλιά είναι στο Ατιικό νοσοκομείο σκύλων και το ένα εξ αυτών δεν τα κατάφερε. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στο σπίτι μου και αναρρώνουν. Τα έχω υιοθετήσει μέχρι να βρεθούν οικογένειες που θα τα πάρουν. Υπάρχει σχετική αλληλογραφία με την κτηνιατρική υπηρεσία και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι για όλες τις κινήσεις μας".

 

"Ο Δήμος δεν είναι ικανός ούτε να περιθάλψει ούτε να φιλοξενήσει σκυλιά. Επομένως το ερώτημα είναι ένα… Τι κάνει επιτέλους αυτός ο Δήμος για τα αδέσποτα;"

 

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στο απόσπασμα που ακολουθεί:

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.