Συνεντευξεις

"Να σταματήσει επιτέλους ο βιασμός της φύσης" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" φιλοξενήθηκε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης, Σωτήρης Παπαδημητρίου, όπου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την αυθαίρετη ρίψη απορριμμάτων σε δασικές μας περιοχές, τους φόβους του για το δύσκολο κλιματολογικά καλοκαίρι που μας περιμένει και την εγρήγορση τόσο των δημοτικών υπηρεσιών, όσο και των ίδιων των πολιτών.

 

Την Παρασκευή 13/05 κατά την επίσκεψή μας στον Καρδαρά (πρόποδες Μαινάλου) βρεθήκαμε ενώπιον μιας άκρως επικίνδυνης και εύφλεκτης χωματερής. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε: βγάλαμε φωτογραφίες, δημοσιεύσαμε το υλικό και ήρθαμε σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και φυσικά με τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τρίπολης, Σωτήρη Παπαδημητρίου. Ο τελευταίος μας διαβεβαίωσε, ότι θα μετέβαινε άμεσα με συνεργείο στο σημείο, θα απομάκρυναν τα σκουπίδια και θα ασκούσε κάθε νόμιμο δικαίωμα κατά των αυτουργών αυτού του αίσχους, όπως ο ίδιος μας είπε. Θυμηθείτε τις εικόνες!

 

Πράγματι, έγιναν άμεσα όλες οι κινήσεις. Όμως, προς έκπληξη όλων, τα σκουπίδια είχαν "εξαφανιστεί" από το σημείο! 

 

Στη συνομιλία μας με τον κ. Παπαδημητρίου, ακούσαμε την απογοήτευσή του για την ανευθυνότητα και την αδιαφορία κάποιων πολιτών, οι οποίοι πετούν τα σκουπίδια τους και τα μπάζα τους μέσα στα βουνά. Ποιοι οι φόβοι του για τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο, που ήδη διανύουμε, με πολλή ξηρασία, υποστελεχωμένο πυροσβεστικό σώμα και ασυνειδησία πολιτών... Πώς πρέπει, να κινούνται οι πολίτες, όταν αντιλαμβάνονται την ύπαρξη απορριμμάτων σε απαγορευμένες περιοχές; Γιατί καλούμε την Αστυνομία, η οποία έχει άμεση συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης ή τον αριθμό 2713-600407; Πότε καλούμε την Πυροσβεστική;

 

Ακούστε, όσα μας είπε ο κ. Παπαδημητρίου!

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.