Αποψεις

Ένας αδίστακτος και επικίνδυνος τυχοδιώκτης

Tρεις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και εναλλακτικό, διαβαλκανικό "σχέδιο" διμερών συμφωνιών, έβγαλε από το "κουτάκι" με τις..φαεινές ιδέες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ!

 

Αλλαγή, δηλαδή, όλων των δογμάτων που διέπουν την εθνική εξωτερική μας πολιτική και την άμυνα, ήδη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έγκεινται στην διατήρηση ισορροπιών μεταξύ της επιρροής ή πίεσης της χώρας από τους μεγάλους, γεωπολιτικούς "παίκτες".

 

Προφανώς, ο κ. Καμμένος διαβλέπει το αναπόφευκτο πολιτικό του "τέλος" και καταφεύγει σε "ακροβατισμούς" ή ακόμα και παραδοξολογίες, προκειμένου να προκαλέσει σύγχυση σε Κυβέρνηση και εκλογικό σώμα.

 

Ωστόσο, είναι-ακόμα-Υπουργός Εθνικής Άμυνας και, αν μη τι άλλο, δεν νομιμοποιείται να υποκαθιστά τον Υπουργό των Εξωτερικών και το Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Το γεγονός πως ο κ. Καμμένος είναι, συχνά, αμετροεπής, το γνωρίζαμε..Το γεγονός πως αρέσκεται σε "εξυπνακισμούς" προς άγρα εντυπώσεων, επίσης..Αυτό που δεν γνωρίζαμε, στην ολότητά του, είναι πως ο κ. Καμμένος είναι σε τέτοιο σημείο τυχοδιωκτικός ώστε να μην υπολογίζει ούτε καν τα βασικά συμφέροντα της χώρας του!

 

Ο κ. Υπουργός δηλώνει ένθερμος "πατριώτης"-και..τίποτε άλλο, είναι αλήθεια-, αποδεικνύεται, όμως, τοις πράγμασι, επικίνδυνος αιθεροβάμων..

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται συνολικά το κόμμα των ΑΝΕΛ, εντός του οποίου ο καθένας έχει τη δική του ατζέντα "πολιτικής επιβίωσης".

 

Φυσικά, θα πρέπει να αποδώσουμε μεγάλο μερίδιο των ευθυνών για τους επικίνδυνους "τυχοδιωκτισμούς" των ΑΝΕΛ, στον Σύριζα και τον κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον τελευταίο να υφίσταται τις συνέπειες μιας αδόκιμης "συμμαχίας".

 

Κι αν ο κ. Τσίπρας έχει δικαίωμα να κάνει όποιες επιλογές επιθυμεί, όσον αφορά την πολιτική του πρακτική, δεν δικαιολογείται ο οιοσδήποτε-ακόμα και επικοινωνιακός- διασυρμός της χώρας, επειδή "πρέπει να μην πέσει η Κυβέρνηση".

 

Η εθνική αξιοπρέπεια θα έπρεπε να είναι υπεράνω κάθε άλλης σκοπιμότητας.

 

ΥΓ. Πληροφορούμαι πως ο κ. Τσίπρας δηλώνει "οργισμένος" από τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ. Βέβαια, υπήρξε..συναισθηματική κλιμάκωση, κατά τα φαινόμενα, καθώς, στην αρχή, είχε διαρρεύσει "ενόχληση" του Μεγάρου Μαξίμου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.