Αποψεις

Η Τρίπολη δεν μίλησε..ακόμα!

Πέντε εγκαίνια εκλογικών κέντρων και πλήθος πολιτικών εκδηλώσεων αποδεικνύουν πως ο "αγώνας" για τη Δημαρχία θα είναι "σκληρός" και αμφίρροπος..

 

Αν και έχει διαφανεί, σε σημαντικό βαθμό, ποιοι διεκδικούν την "πρωτιά" και ποιοι ένα ποσοστό που θα τους βάλει, για τα καλά, στο "παιχνίδι" της επόμενης τετραετίας, δεν θα μπορούσαμε, σε καμία περίπτωση, να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις.

 

Οι ισορροπίες είναι "ευαίσθητες" και, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο θα επηρεάσουν την τελική έκβαση οι.."καινοτομίες" των φετινών εκλογών, όπως η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής αλλά και το "debate" μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων.

 

Προς ώρας, θα πρέπει να πούμε, πως παρά τα κάποια δυσάρεστα φαινόμενα συκοφαντίας και υπονόμευσης υποψηφίων με αθέμιτες πρακτικές-ανώνυμα δημοσιεύματα, "όψιμες" αποφάσεις διοικητικού χαρακτήρα, εκβιασμούς και "κουκουλώματα"-, σε γενικές γραμμές διεξάγεται μια, λίγο πολύ, "ήρεμη" προεκλογική περίοδος. Περιμέναμε σκληρότερη σύγκρουση, αλλά έχουμε λίγο καιρό ακόμα, βέβαια..

 

Η εντύπωση που δημιουργήθηκε στην πόλη μετά τις πρώτες καθαρά προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων είναι, σχετικά, αμφίβολη..Φυσικά, αναφερόμαστε στους δημότες που δεν έχουν "εκδηλωθεί" με σαφή τρόπο υπέρ ενός υποψηφίου, τη λεγόμενη "σιωπηλή πλειοψηφία", αυτή που θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν και οι.."μαϊντανοί", φυσικά, που είναι με όλους(!), αλλά πρόκειται για "ειδική" κατηγορία, ευτυχώς μικρού μεγέθους..

 

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, μέχρι τώρα, σε ομιλίες και παρουσιάσεις των συνδυασμών τους, επιβεβαίωσαν την όποια "δυναμική" τους αλλά και το χώρο προέλευσης αυτής της εκλογικής επιρροής. Η σύνθεση των θεατών κάθε εκδήλωσης ήταν απολύτως χαρακτηριστική του "target group" στο οποίο στοχεύει ο καθείς, είτε λέγεται Σμυρνιώτης, είτε Τζιούμης, είτε Τσιαμούλος, είτε Παυλής, είτε Κατσαφάνας..

 

Μια μικρή "επιφύλαξη" διατηρούμε σε σχέση με τον κ. Τσιαμούλο, ο οποίος "αδικήθηκε" από το γεγονός πως επέλεξε να είναι ο πρώτος υποψήφιος που εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο, με αποτέλεσμα να μην "βοηθηθεί" ούτε από τις καιρικές συνθήκες, ούτε από την μετέπειτα συγκυριακή "αύξηση" του πληθυσμού της πόλης λόγω εορτών. Φανταζόμαστε πως στην κεντρική του ομιλία, ο κ. Τσιαμούλος θα επιδιώξει να δώσει, και αυτός, ένα πιο σαφές "στίγμα"..

 

Όσον αφορά τη "ρητορική", τώρα..Πολλά τα "σλόγκαν", κάποια επιτυχημένα κάποια όχι, που "διάνθισαν" τις ομιλίες των υποψηφίων Δημάρχων. Υπήρξαν λίγες "προσωπικές" επιθέσεις και κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ωστόσο όλοι εστίασαν στους "στόχους" της παράταξής τους. Εκεί, υπήρξε πλήρης, έμμεσα ή άμεσα, συμφωνία απ' όλους! 

 

Η Τρίπολη ΔΕΝ είναι "φιλική" πόλη για δημότες και επισκέπτες, ΔΕΝ εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και την πολιτισμική της σπουδαιότητα, ΔΕΝ έχει εκσυγχρονιστεί, ΔΕΝ...ΔΕΝ...ΔΕΝ...

 

Κι όμως..Όταν κάτι τέτοιο έλεγε και ο κ. Τέλλογλου στη, σίγουρα, "πρόχειρη", "επιφανειακή" και "αποσπασματική" δημοσιογραφική του έρευνα, κατηγορήθηκε για "προσβολή" της πόλης..

 

Ας μην είμαστε υπερβολικοί αλλά ούτε και υπέρ το δέον "τοπικιστές"..Η Τρίπολη έχει πολλά προβλήματα και, κυρίως, υπολείπεται άλλων πόλεων σε διοικητική αποτελεσματικότητα, συνέπεια, αισθητική αντίληψη και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. 

 

Ο επόμενος Δήμαρχος θα πρέπει να βρει άμεσα λύσεις για να αμβλύνει τις παραπάνω ελλείψεις και, ταυτόχρονα, να λειτουργήσει πραγματικά ως εκφραστής όλων των δημοτών, όχι των..μισών απ' αυτούς..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.