Αποψεις

Ορθόδοξες, σκοταδιστικές "ανορθογραφίες"..

H "Ημέρα αγέννητου παιδιού" και η, πλήρως "επιστημονική", εξήγηση της ομοφυλοφιλίας από Μητροπολίτη..

Εν μέσω θέρους και με τους πολίτες να βρίσκονται σε διακοπές ή σε αντίστοιχο "mood", μετά από δυο μήνες έντονης ειδησεογραφικής επικαιρότητας λόγω απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, η "κανονικότητα" έγκειται σε ρεπορτάζ και θέματα "καλοκαιρινού" ενδιαφέροντος..

Ωστόσο, ακριβώς σ' αυτό το "timing", είχαμε δυο δείγματα υψηλής "γραφικότητας" από μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδας: Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου περί "Ημέρας αγέννητου παιδιού" και τις αιτιάσεις- ο...Θεός να τις κάνει- Μητροπολίτη περί "εξήγησης" της ομοφυλοφιλικής τάσης ενός ανδρός λόγω των "παρά φύσει" σεξουαλικών συνηθειών της μητέρας του!

Μπορεί να φαίνονται τα παραπάνω "αθώα" και "συνεπή" με την εν γένει στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας σε μια σειρά από ζητήματα, αλλά και στις δυο περιπτώσεις "στοχοποιούνται" οι γυναίκες.

Είναι γεγονός πως η Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία είναι καθαρά "πατριαρχική". Είναι, επίσης, γεγονός πως, στο πλαίσιο ενός φιλελεύθερου, αστικού πολιτικού περιβάλλοντος, ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. Οι "θεσμοί", όμως, οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί..Παλαιότερα, η Ιερά Σύνοδος είχε καταδικάσει και τη.."γιόγκα", αλλά αυτό ήταν τόσο παράλογο που ουδείς ασχολήθηκε.. Εδώ, όμως, έχουμε μια καθαρά σεξιστική και, εννοείται, "μεσαιωνικού" τύπου αντιμετώπιση των ατομικών ελευθεριών της γυναίκας και την απόφαση της τελευταίας να κάνει ότι θέλει με το σώμα της.

 

Σκεφθείτε ότι έχουμε, εδώ και καιρό, εισέλθει σε μια περίοδο όπου ο "διαγκωνισμός" μεταξύ "παραδοσιοκρατίας" και "νέας τάξης πραγμάτων" έχει αποκτήσει σαφή χαρακτηριστικά και καθορισμένους εκπροσώπους. Χωρίς να υφίσταται "ιδανική" λύση ή μανιχαϊστικού τύπου λογική (σ.σ. "Καλό" εναντίον "Κακού"), υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν "κατακτήσεις" σε σχέση με τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που είναι εδώ και τουλάχιστον τρεις αιώνες "δεδομένες" για τον δυτικό κόσμο.

Δείτε τι συμβαίνει στη "μεγαλύτερη Δημοκρατία του πλανήτη" (σ.σ. Τις Η.Π.Α) σε σχέση με την ποινικοποίηση των αμβλώσεων σε επτά πολιτείες, οι τρεις εκ των οποίων δεν δέχονται εξαίρεση ούτε σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας! Ειρήσθω εν παρόδω, οι ποινικοποιήσεις προέκυψαν μετά από "δημοψηφίσματα"..

 

Το να υποστηρίξει κάποιος πως όλα τα παραπάνω είναι απλές εκφάνσεις ενός τοπικιστικού ή συγκυριακού "σκοταδισμού", είναι εμφανώς απλοϊκό και αφελές. Πρόκειται, μεταξύ άλλων λόγων, για αποτελέσματα της οικονομικής  "περιθωριοποίησης" ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε περιοχές της Δύσεως αλλά και της ολοένα και διογκούμενης άγνοιας, παραπληροφόρησης και, τελικά, φανατισμού που διέπει, ως ένα κοινωνικό "παράδοξο" ίσως, την εποχή των ΜΚΔ.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.