Αποψεις

Πελοπόννησος: Ας έρθουν και..5000 μετανάστες-πρόσφυγες!

Το πρόβλημα είναι ο "αριθμός" ή η ίδια η "εργαλοποίηση" του προβλήματος και η υποκρισία..;

 

Εφόσον υπάρχουν ή δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την, προσωρινή ή όχι, φιλοξενία των ανθρώπων αυτών και, παράλληλα, το Ελληνικό κράτος- σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπερεθνικούς οργανισμούς- προβεί σ΄όλες τις προσήκουσες διαδικασίες για να εξασφαλιστεί η εκπλήρωση των όρων και των προϋποθέσεων που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια ημεδαπών και αλλοδαπών, δεν αντιλαμβάνομαι που έγκειται το πρόβλημα..

 

Αν, ταυτόχρονα, εγγυηθούν υπερεθνικοί οργανισμοί για την συνέχεια της χρηματοδότησης ή της οιασδήποτε συνδρομής απέναντι στο ελληνικό κράτος, γιατί να μην πάρουμε κι άλλους μετανάστες-πρόσφυγες στην "αγκαλιά" μας; 

 

Επίσης, δεν κατανοώ τις "βίαιες" αντιφάσεις του Κυβερνώντος κόμματος, που προσπαθεί να "συμβιβάσει" δήθεν "πατριωτικές" κορόνες με το "ανάγκα".. Μοιάζει με την αξιωματική αντιπολίτευση, που καταψηφίζει την κύρωση συμβάσεων για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων ενώ η ίδια, ως Κυβέρνηση, τις είχε..υπογράψει!

 

Τα πράγματα είναι απλά, κατά βάση, γιατί απλοϊκός είναι και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα το θέμα: Η Ευρώπη- και ο Ο.Η.Ε. δίνει τα χρήματα, εμείς τους "φιλοξενούμε" και, βασικά, δεν τους επιτρέπουμε να κινηθούν προς βορά. Τώρα, εάν θα τους κρατάμε εγκλωβισμένους στα νησιά, διεσπαρμένους στην ηπειρωτική χώρα, εάν θα τους υποχρεώνουμε να ζουν υπό συνθήκες ακραίας στέρησης βασικών αγαθών ή όχι, είναι δικό μας θέμα και οι "χρηματοδότες" δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

 

Όπως, ουδέν πρόβλημα έχουν οι διακινητές αυτών των απελπισμένων- στη συντριπτική τους πλειοψηφία- ανθρώπων, εάν κάποιοι από τους τελευταίους πνιγούν στη θάλασσα ή ανατιναχτούν σε ναρκοπέδια..Τα χρήματα προπληρώνονται..

 

Μεγάλη "φάμπρικα" η διακίνηση ανθρώπων, άλλωστε εμείς οι Έλληνες κάναμε "θραύση" στο trafficking, τις "καλές" εκείνες περιόδους της "ανάπτυξης με δανεικά κι αγύριστα"..Θυμάστε: "Προσεχώς σαράντα βουλγάρες"..Τι, ήταν άλλο..αυτό, έτσι;

 

Τελικά, ποιο είναι το πρόβλημα σας, αγαπητοί συμπατριώτες; Εσείς δεν εκφράζετε, δημοκρατικά, τις πολιτικές σας επιλογές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα; Δεν ξέρετε πως η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες κι έχει αναλάβει δεσμεύσεις; Δεν γνωρίζετε πως για να συνεχίσει να συντηρείται το γραφειοκρατικό "τέρας" του ελληνικού δημοσίου, πρέπει να δανειζόμαστε απ' όξω; Μήπως αγνοείτε πως μεγάλο μέρος της ιδιωτικής οικονομίας "ζει" από το κράτος; Ή μήπως όχι..;

 

Όσοι, λοιπόν, είστε "αντίθετοι" στην μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων, πιάστε "στασίδι" στον καναπέ και βρίστε, ελεύθερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..Κάντε και κανένα συλλαλητήριο- εάν σας το επιτρέψουν-, είδατε πόσο "καλά" πήγαν αυτές οι εκδήλώσεις πρόσφατα και πόσο τις υπολογίζουν οι ταγοί.

 

Όσοι, πάλι, θεωρείτε πως η συμβίωση και συνύπαρξη με πρόσφυγες και μετανάστες είναι εφικτή και θεμιτή, μπράβο σας που θεωρείτε κάτι αυτονόητο, από ανθρωπιστική πλευρά και αναπόφευκτο από την αντίστοιχη "πραγματιστική", ότι κι αν αποφασίσουν δημοτικά συμβούλια κι άλλα αιρετά όργανα- που και αυτά, φυσικά, υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες..

 

Όσοι, τέλος, πιστεύετε πως δεν φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες για όλα αυτά τα "κτήνη" που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία, για " a la carte" οικονομικούς, πολιτικούς και, γενικά, ιδιοτελείς σκοπούς, εύγε: "Ανακαλύψατε την Αμερική"!

 

Σε τελική ανάλυση, σχεδόν κανείς από εσάς δεν μπορεί να κάνει τίποτε..Πόσο μάλλον τώρα που θ' αργήσουν οι εκλογές και μέχρι τότε θα έχετε "ξεχάσει" τα πάντα, ως γνήσια "χρυσόψαρα" στα οποία έχετε μεταβληθεί λόγω της πλήρους απουσίας κριτικής και συνθετικής σκέψης, της εξάρτησής σας από "διαφόρους" και του ωχαδερφισμού που αποτελεί ενδημικό στοιχείο της νεοελληνικής "gestalt"!

 

ΥΓ. Κάντε, πάντως, ένα συλλαλητήριο ή έστω υπογράψτε ένα ψήφισμα στο διαδίκτυο, να γελάσουμε-πάλι..Αν η Ελλάδα "κινδυνεύει" από κάποιον, είναι κυρίως από εμάς.

(φώτο Αρχείου)

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.