Αποψεις

Μεγαλώνει η "απόσταση" μεταξύ πολιτικών και...πραγματικότητας!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Φοβόμαστε πως, ανάμεσα στους πολιτικούς "καριέρας", βρίσκονται και πολλοί δημοσιογράφοι αλλά, οπωσδήποτε, δικαιολογούνται....

Εν μέρει, τουλάχιστον...Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε "μεγαλοδημοσιογράφους" αλλά απλούς εργαζόμενους, που καλούνται να λειτουργήσουν υπό δυσμενείς συνθήκες. Υπό, ακόμα, χειρότερες συνθήκες λειτουργούν οι περισσότεροι πολίτες, ειδικά όσοι απασχολούνται στον τομέα της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας.

Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, πράγμα που διαπιστώνουμε καθημερινά, με το αντίστοιχο "κοντράστ" μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος και των όσων "απασχολούν" τους πολιτικούς, να είναι εντονότερο από κάθε άλλη φορά, ίσως.

Ενδεικτική της "περιρρέουσας ατμόσφαιρας" ήταν η τριήμερη συζήτηση στην Ελληνική Βουλή, περί μια προτάσεως δυσπιστίας, η οποία ήταν όσο γίνεται περισσότερο "αυτοαναφορική" και χρησιμοποιήθηκε για ν' αναπτύξει ο καθένας το "αφήγημά" του, χωρίς, ουσιαστικά, ν΄ ακουστεί, έστω, το παραμικρό για την εξελισσόμενη, πολλαπλή κρίση που ταλανίζει μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου.

Από..."διαπιστώσεις", φυσικά, άλλο τίποτε....Λες και οι αιρετοί "άρχοντες" εμφανίζονται ή συσκέπτονται για να μας παρουσιάσουν ή να εκτιμήσουν αυτό που ήδη ξέρουμε όλοι, απλά υπό διαφορετικά "πρίσματα"- που, πια, δεν διαφέρουν και τόσο πολύ...

Αλλά και το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, ήταν μια χαρακτηριστική περίπτωση "απόστασης" μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας...Ενώ οι Σύμβουλοι "κονταροχτυπιόντουσαν" ακόμα και επί...διαδικαστικών θεμάτων, παρατηρήσαμε δυο πολίτες οι οποίοι συζητούσαν, έξω από την είσοδο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, την υπέρογκη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, όχι "φιλολογικά", αλλά ως ευθέως θιγόμενοι απ' αυτές- όπως και από τις ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Επιπρόσθετα, παραγωγός του πρωτογενούς τομέα εκ Κορινθίας, προσήλθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προσμένοντας τη συζήτηση του θέματος που απασχολεί τον κλάδο του, για κάποιο "ασαφή" λόγο, εφόσον προσεκλήθη. Άραγε, δεν γνωρίζει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος και, ουσιαστικά, οι εν είδει ψηφισμάτων αποφάσεις του αποτελούν "ψιλά γράμματα" για την κεντρική εξουσία...;

Και τι να κάνει, θα μας πείτε...; Αυτό είναι μια πολύ εκτενής συζήτηση και, πιθανώς, ατέρμονη....Ωστόσο, αυτοί που δεν δικαιολογούνται να "σηκώνουν τα χέρια ψηλά" απέναντι στα συσσωρευμένα προβλήματα- μετερχόμενοι ένα σωρό δικαιολογίες- είναι οι αιρετοί, ειδικά όσοι αποκομίζουν πλείστα όσα "κέρδη" από τη συμμετοχή τους στα κοινά. Εάν πιστεύουν, κάποιοι, πως θ' "ανανεώσουν" την εμπιστοσύνη των πολιτών μετερχόμενοι τις συνήθεις πρακτικές, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρεθούν προ εκπλήξεως...

Είναι σίγουρο πως χρειάζονται ιδέες και, κυρίως, πράξεις εκτός του "συνήθους", κακοφορμισμένου πλαισίου της "κλασσικής" Ελληνικής, πολιτικής πρακτικής για ν' αρχίσει ν' αμβλύνεται η τεράστια πίεση επάνω σε πολλές κοινωνικές ομάδες. Επίσης, χρειάζεται ριζική ανανέωση και "απόσυρση" πολλών πολιτικών "καριέρας".

Προφανώς, εννοούμε όλες τις πλευρές του πολιτικού "φάσματος"...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.