Αποψεις

Λιγνίτη...σώσε μας!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός έλεγε, πριν από λίγα 24ωρα, πως ακόμα και τώρα "ο λιγνίτης είναι ασύμφορος"...

Προφανώς, αφού όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζονται στο λιγνίτη, αποφάσισαν να παρατείνουν την περίοδο της, λεγόμενης, "απολιγνιτοποίησης"- εάν δεν είχαν, έτσι κι αλλιώς, καθορίσει την τελευταία αυτή ως "μακροχρόνια"-, η Ελλάδα, ασμένως, μπήκε στο "δρόμο της λογικής".

Τα επιχειρήματα περί "περιβάλλοντος" είναι αστεία για μια χώρα η οποία, ακόμη, δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει, σ' όλη την επικράτεια, έναν αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, για παράδειγμα...

Βεβαίως, η ενεργειακή κρίση και η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, "έπαιξαν" καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού, αλλά, οπωσδήποτε, ο τελευταίος αυτός δεν είχε ποτέ στέρεη βάση, ούτε ρεαλιστικές προοπτικές.

Η προσπάθεια πλήρους μετατόπισης της Ελληνικής οικονομίας προς ενναλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας- και δη τις ΑΠΕ και το φυσικό αέριο-, είναι μια αργή, "επώδυνη" διαδικασία, η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να γίνει υπό ενός καθεστώτος "περίεργων νομοθετήσεων" και "σπέκουλας" εκ μέρους επιχειρηματιών.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς γινόταν, έως ότου ήρθε το παγκόσμιο, οικονομικό και γεωπολιτικό γίγνεσθαι να καταρρίψει τις, όποιες, "φιλοδοξίες" μιας πρόχειρης και ερασιτεχνικής κυβερνητικής πολιτικής. 

Φθάσαμε, έτσι, στο σημείο ν' "αναγκάζεται" ο κ. Μητσοτάκης να "τουιτάρει" το παρακάτω κείμενο, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τον....εαυτό του!

 

Δυστυχώς, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ο Έλληνας Πρωθυπουργός "σύρεται" σε αντιφάσεις, λόγω της πραγματικότητας....Και το χειρότερο είναι πως, κάθε φορά, αργεί ν' αποδεχθεί πως έκανε λάθος...

ΥΓ. Να έχετε υπόψη σας πως ότι πληρώσατε παραπάνω στη ΔΕΗ τον τελευταίο, ειδικά, χρόνο, δεν οφείλεται σε κάποιους, ασαφείς εξωγενείς παράγοντες αλλά αποκλειστικά στην Ελληνική Κυβέρνηση και σ' αυτή θα "πιστωθεί"...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.