Αποψεις

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ: ΕΠΙ- Βάλλεται από παντού…

Με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων - τις επόμενες ημέρες - και στην πόλη της Τρίπολης…

 

Οι πρόσφυγες είναι προ των πυλών και η "ακέφαλη" ελληνική κοινωνία σε εγρήγορση για τη μεγάλη "μάχη"…

 

Μια κοινωνία υποταγμένη - σε ένα μεγάλο ποσοστό - στην καθημερινότητα που της έχουν επιβάλλει. Την καθημερινότητα εκείνη από την οποία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, να λείπουν οι μνήμες του παρελθόντος … Μια καθημερινότητα από την οποία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ , να λείπει η ανθρωπιά… Μια κοινωνία στην οποία η φιγούρα του πρόσφυγα γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος και η πηγή όλων των κακών. Όλων εκείνων των κακών που τρώνε σαν σαράκι τα θεμέλια της χώρας εδώ και τόσα χρόνια. Αλλά η προσοχή πρέπει να στραφεί αλλού. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να στραφεί αλλού!

 

Η οργή είναι το συναίσθημα που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να νιώσουμε. Η οργή και ο φόβος από την άφιξη …εξοστρακισμένων ανθρώπων. Ανθρώπων που εν μια νυκτί έχασαν τα πάντα… Αυτή η στάση "βαφτίζεται" δίκαιη από πολιτικούς, που στήνουν το δικό τους παιχνίδι, κουνώντας κατά το δοκούν τα πιόνια της κοινωνίας. Αυτή η στάση βαφτίζεται αυτονόητη και δικαιολογείται από μερικά ΜΜΕ, που παίζουν το δικό τους παιχνίδι και πάλι στις πλάτες όλων μας. 

 

Κι όμως! Σε όλο αυτό τον παραλογισμό ενός κράτους, που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτό το "τσουνάμι" ανθρώπινων ψυχών, υπάρχει μια έκπληξη. Όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα φώτα της κάμερας. Εκεί που το φαίνεσθαι... δεν "τυφλώνει" το είναι. Όλοι αυτοί που βρίσκονται νυχθημερόν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και αγωνίζονται ακόμα και με δικά τους μέσα για να τους εξασφαλίσουν τα αυτονόητα, διδάσκοντας παράλληλα σε όλους εμάς δυο βασικές αξίες…την ανθρωπιά και την ανιδιοτέλεια.

 

Αλήθεια …. τι θυμήθηκα τώρα. Ανιδιοτέλεια! Πόσα χρόνια έχω να ακούσω αυτή τη λέξη; Πόσα χρόνια έχω να την "συναντήσω";

 

Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί και κρατούν τη σπίθα "σιωπηρά" αναμμένη. Γιατί αυτή η Ελλάδα που επιβίωσε από τις τόσες κακουχίες, αυτή η Ελλάδα που πρεσβεύει τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό δεν έχει γονατίσει… Αναγεννάται, αντιστέκεται και… επιμένει!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.