Αρχειο Εκπομπων

Στασιμότητα για το Τριανταφυλλίδειο παρατηρεί ο Οδυσσέας

"Ποια είναι η εξέλιξη της υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στις 19 Ιουνίου για το Τριανταφυλλίδειο;", αναφέρει σε ερώτησή του ο βουλευτής Αρκαδίας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ύστερα από την επίσκεψη του Υπουργού στη Βυτίνα κατέθεσε ακόμη μια ερώτηση στη Βουλή στην οποία ζητά να μάθει από τον αν υπάρχει μελέτη για τη δημιουργία του μελισσοκομικού μουσείου που ανακοινώθηκε ως πρώτη άμεση ενέργεια αναβάθμισης του Κρατικού Ιδρύματος Βυτίνας καθώς και ποια είναι η πρόοδος στην εκπόνηση του χρονοδιαγράμματος για την διενέργεια μελισσοκομικών σεμιναρίων και  των υπόλοιπων δράσεων μέσα στο 2020.

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη

Θέμα: Ποια είναι η εξέλιξη της υλοποίησης των μέτρων και δράσεων που ανακοινώθηκαν στις 19 Ιουνίου 2020 για την αξιοποίηση του Κρατικού Ιδρύματος Βυτίνας.

Κύριε Υπουργέ,

Στις 19 Ιουνίου 2020, μετά από 5 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης της προσπάθειας  αναβάθμισης και επαναλειτουργίας του Κρατικού Ιδρύματος Βυτίνας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε παρουσία σας επιτόπια σύσκεψη στο Κρατικό Ίδρυμα Βυτίνας όπου ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την αναβάθμιση του.

Μετά τις ανακοινώσεις σας στις 19.6.2020  υπάρχει έντονο τοπικό ενδιαφέρον για την πρόοδο των διαδικασιών  για το μελισσοκομικό μουσείο, την οργάνωση σεμιναρίων μελισσοκομίας, την προστασία του δασυλλίου, την ανασύσταση του αμπελώνα καθώς και την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και την δημιουργία του βυσσινόκηπου. Παράλληλα υπάρχει και αγωνία  για την στοιχειώδη στελέχωση του Κρατικού Ιδρύματος Βυτίνας με προσωπικό χωρίς το οποίο δεν θα μπορέσει να επιτελέσει τον ρόλο του ως σταθμός ορεινής οικονομίας.

Μετά τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Αν υπάρχει μελέτη για την δημιουργία του μελισσοκομικού μουσείου που ανακοινώθηκε ως πρώτη άμεση ενέργεια αναβάθμισης του Κρατικού Ιδρύματος Βυτίνας;

Ποια είναι η πρόοδος στην εκπόνηση του χρονοδιαγράμματος για την διενέργεια μελισσοκομικών σεμιναρίων καιτων υπόλοιπων δράσεων μέσα στο 2020;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.