Αθλητικα

Η IAAF βραβεύει την Τριπολιτσιώσσα Αργειτάκη

Οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου θα βρεθούν στις 2 Δεκεμβρίου στο Μονακό για το GALA της IAAF και την βράβευση των κορυφαίων του 2016.Οι Γιουσέιν Μπολτ, Μο Φάρα και  Βαν Νιεκερκ στους Ανδρες και οι Αλμαζ Αγιάνα, Ιλέιν Τόμσον και Ανίτα Βλόνταρτσικ στις γυναίκες θα είναι τα πρόσωπο της βραδιάς, δεν θα είναι, όμως, οι μοναδικοί που θα κεντρίσουν το ελληνικό ενδιαφέρον.

Ανάμεσα σε εκείνους που θα τιμηθούν θα είναι και η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, από την Τρίπολη, που επιλέχθηκε για το βραβείο "Γυναίκα στον αθλητισμό".

Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση, όχι μόνο για την ίδια την Αργειτάκη, αλλά και τον ελληνικό στίβο.
Οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου θα βρεθούν στις 2 Δεκεμβρίου στο Μονακό για το GALA της IAAF και την βράβευση των κορυφαίων του 2016.

H ΙΑΑF με το συγκεκριμένο βραβείο τιμά γυναίκες, οι οποίες πρόσφεραν και προσφέρουν στον αθλητισμό και μέσα από τη δράση τους προάγουν τον γυναικείο αθλητισμό.

Η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον χώρο ως αθλήτρια, σημειώνοντας σπουδαίες διακρίσεις στα 800 μέτρα.

Μεταξύ άλλων ήταν κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 800 μ., ενώ συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας το 1975 στην Αθήνα.

Με το τέλος της αθλητικής της καριέρας, δούλεψε ως προπονήτρια κι έπειτα ασχολήθηκε με τον σωματειακό αθλητισμό, που ήταν και το σκαλοπάτι για να μπει στα διοικητικά της ομοσπονδίας.

Η κ. Αργειτάκη κάνει Ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς είναι Επίκουρος καθηγήτρια στη ΣΕΦΑΑ Αθηνών.

Το Gala της IAAF θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στο Μονακό και εκτός από τους κορυφαίους στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών, θα ανακοινωθούν οι κορυφαίοι Ανερχόμενοι αθλητές και θα υπάρξουν βραβεύσεις και σε άλλες κατηγορίες.

"Η βράβευση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα. Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ, που με πρότεινε για το συγκεκριμένο βραβείο.

Ασχολούμαι με τον στίβο από νεαρή ηλικία, αρχικά ως αθλήτρια, προπονήτρια κι έπειτα με διοικητικές θέσεις με μόνο στόχο να βοηθήσω στην εξέλιξη και αναβάθμιση του χώρου. Το να αναγνωρίζεται η προσπάθεια σου, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου είναι κάτι ωραίο, που σου δίνει κίνητρο να προσπαθήσεις για ακόμη περισσότερα πράγματα", είπε η κ. Αργειτάκη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.