Αθλητικα

Ντοπέ η Πηγή Δεβετζή... 8 χρόνια μετά!

Η πρωταθλήτρια του τριπλούν είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στην διοργάνωση που αναφέρει η IAAF...

 

 

Η ανακοίνωση  του ΣΕΓΑΣ

 

Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες.

 

 

Εξι χρόνια μετά την απόσυρσή της

 

Η Πηγή Δεβετζή σταμάτησε τον αθλητισμό το 2009 με δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή της, το ασημένιο στην Αθήνα το 2004 και το χάλκινο στο Πεκίνο το 2008. 

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ολυμπιονίκης του τριπλούν τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑΦ) με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς δεν έδωσε δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονείτο με Ουκρανό προπονητή.

 

Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ωστόσο η IAAΦ, παρακάμπτοντας μάλιστα τον ΣΕΓΑΣ επανεκκίνησε τις διαδικασίες για την τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας το φθινόπωρο του 2010.

 

Πηγή: thetoc.gr

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.