Αθλητικα

ΑΣΤΕΡΑΣ-Ηρακλής 1-2: Η "κατάρα" συνεχίζεται!

Ο Αστέρας όχι μόνο δεν κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα τον Ηρακλή αλλά υπέστη ήττα-σοκ με 2-1 μέσα στην Τρίπολη. 

 

 

Αν ο Ηρακλής δεν είχε τερματοφύλακα τον Χουάντερσον, το σκορ εύκολα θα μπορούσε να ήταν 3-0 στο 55'. Με τα αν όμως δεν γράφεται ιστορία. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του γηραιού έλεγε απανωτά "όχι" στους Αρκάδες δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να απαντήσουν δύο φορές μέσα σε 8 λεπτά στη μοναδική φορά που νικήθηκε (και αυτή από την άσπρη βούλα).

 

 

 

Ο πίνακας έγραψε τελικό σκορ 1-2, ο Αστέρας ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα, μένοντας παράλληλα χωρίς νίκη απέναντι στον Ηρακλή στα 9 παιχνίδια που τον έχει συναντήσει στη Σούπερ Λίγκα. Η "κατάρα" που λέγαμε...

 

 

 

O Στάικος Βεργέτης διατήρησε το 4-2-3-1 προχωρώντας σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκης. Ο Ζησόπουλος πήρε τη θέση του Γκοϊάν, ο Γιάννου του Παπαδόπουλου και ο Ντουντού, στο ντεμπούτο του στη Super League, αντί του τιμωρημένου Ιγκλέσιας. Αναλυτικά οι 11 "κιτρινομπλέ": Μπαντής - Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Πανελιάδης - Ντουντού, Κουρμπέλης - Λανθαρότε, Νίκο, Μάσα - Γιάννου.

 

 

 

Ο Αστέρας από το ξεκίνημα πήρε τη ηνία του αγώνα και πίεσε τον Ηρακλή για να ανοίξει το σκορ. Ο Χουάντερσον όμως είχε τις λύσεις απέναντι στις προσπάθειες των κιτρινομπλέ, ενώ στο 7' έσωσε την εστία του και με τη βοήθεια του δοκαριού. Μετά το εικοσάλεπτο ο γηραιός πίεσε πιο ψηλά, κρατώντας μακριά από την εστία του τους γηπεδούχους.

 

 

 

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη δοκίμασαν αναγκαστικά το πόδι τους από μακριά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έλεγε "όχι" όπως στον Νίκο στο 37'. Τελικά ο Βραζιλιάνος κίπερ λύγισε στο 44' από την άσπρη βούλα και τον Απόστολο Γιάννου, με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα που δικαιούταν (1-0).

 

 

 

Στην επανάληψη ο Ηρακλής απείλησε πρώτος με το δοκάρι του Περόνε για να ακολουθήσει ένας μονόλογος του Αστέρα απέναντι στον Χουάντερσον που είπε διαδοχικά "στοπ" σε Μάσα, Γιάννου και Σανκαρέ. Και αφού οι φιλοξενούμενοι έμειναν "ζωντανοί" στο παιχνίδι, βρήκαν την ευκαιρία για τον απόλυτο αιφνιδιασμό: Γκολ ο Βέλλιος στο 58', γκολ ο Μπουλούτ στο 66' και ανατροπή (1-2) η οποία ήρθε από την αριστερή πτέρυγα του Ήρα.

 

 

 

Αμέσως μετά το γκολ που σημείωσε ο Μπουλούτ αποβλήθηκε και ο Παπαδόπουλος πέρασε στο παιχνίδι για να γυρίσει το σύστημα του Αστέρα σε 4-4-2. Με παίκτη παραπάνω οι "κιτρινομπλέ" κατασκήνωσαν στα υπόλοιπα λεπτά στο μισό γήπεδο προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Ωστόσο παρά την αριθμητική υπεροχή δεν βρήκαν τους διαδρόμους για να απειλήσουν τον Ηρακλή και μοιραία ηττήθηκαν.

 

 

 

Για την ιστορία, ο Αστέρας είχε 12 τελικές στην εστία(!) από τις 17 συνολικά και 63% κατοχή μπάλας. Ο Ηρακλής μόλις 4 τελικές στην εστία, από τις 8, αλλά φυσικά στο τέλος μετράνε μόνο τα γκολ...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.