Αθλητικα

Εκτός τόπου και χρόνου...

Ηττα με κάτω τα χέρια γνώρισε ο Αστέρας στη Βέροια. Το τελικό 1-0 "αδικεί" την ομάδα της Μακεδονίας, η οποία θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα γκολ απέναντι στην απαράδεκτη ομάδα της Τρίπολης. 

 

 

Ο Αστέρας γνώρισε την τέταρτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, η οποία τον διατηρεί εκτός πεντάδας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Απέναντι σε μια ομάδα μάλιστα, η οποία μέχρι τον αγώνα κόντρα στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν είχε πετύχει εντός έδρας νίκη. Προηγούμενη νίκη της; Πάλι σε αγώνα με τον Αστέρα, τον περασμένο Απρίλιο με εκείνο το 4-0. Και πάλι καλά δηλαδή, που και τώρα το σκορ δεν έφτασε σε αυτή την έκταση. Γιατί θα μπορούσε... 

 

Διότι ήταν τόσο κακή η εμφάνιση του Αστέρα στην πόλη της Ημαθίας, με μόλις πέντε τελικές, χωρίς "καθαρή" ευκαιρία και χωρίς να έχει κανέναν ποδοσφαιριστή (πλην του Μαντή που πάλευε μόνος του) σε καλή μέρα. Μια ήττα που ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει περίτρανα πια την αγωνιστική κρίση της ομάδας. 

 

Το πρώτο ημίχρονο δεν "αντέχει" και σε πολύ μεγάλη κριτική. Για την ακρίβεια, ο Αστέρας ήταν εκείνος τον οποίο δεν "άντεχε" κανείς να βλέπεις. Ασύνδετος, χωρίς νεύρο, χωρίς δημιουργία και κυρίως, χωρίς τρόπο να αντισταθεί στον αντίπαλο. 

 

 Μόνο ο Μπαντής... Ο οποίος άντεξε στο 16` (Αρτσε), στο 20' με τη βοήθεια του δοκαριού (Γεωργιάδης), αλλά στην τρίτη και φαρμακερή νικήθηκε. Μία σέντρα, δεύτερο γύρισμα και ο Κόλα σε κενή εστία έκανε το 1-0. Απέναντι σε μια άμυνα που κοίτζε σαστισμένη... 

 

Πάλι καλά που τελείωσε κι έτσι το ημίχρονο, αφού η Βέροια είχε κι άλλες καλές στιγμές (στο 32` ο Μπαντής είπε όχι στον Μαγέφσκι), με τον Αστέρα να παραμένει απαθής. Ενα σουτ άουτ του Γκοϊάν στο 40` δεν αποτελούσε καν δείγμα αντίδρασης. 

 

Οπως αποδείχθηκε δεν αποτέλεσε καν δείγμα ότι κάτι μπορεί να συμβεί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας εξακολούθησε και σε αυτό το 45λεπτο να είναι πολύ κακός και κυρίως, καθόλου απειλητικός παρά το γεγονός ότι κυνηγούσε στο σκορ. 

 

Στην πραγματικότητα, περισσότερο απειλούσε η Βέροια, η οποία αν ήταν περισσότερο εύστοχη, θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα τον αγώνα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, με εξαίρεση ένα φάουλ του Νίκο στο 52` και ένα μπέρδεμα Σανκαρέ - Γκοϊάν στο 83`, δεν πλησίασε στο γκολ. 

 

Γνωρίζοντας ακόμη μία ήττα, η οποία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το τελευταίο διάστημα, φανέρωσε τα τεράστια αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αστέρας. Και τα οποία χρειάζονται άμεσες αποφάσεις, για να αλλάξει η εικόνα από το νέο έτος... 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.