Αθλητικα

"Άθληση για όλους στην Τρίπολη" - Οι αιτήσεις

Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια και προαγωγή του πνεύματος του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα υλοποιήσει Προγράμματα Άθλησης για Όλους μεγάλης διάρκειας περιόδου 2015 – 2016.

 

 

Στόχος των προγραμμάτων είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των πολιτών, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η διέξοδος από τα  καθημερινά προβλήματα, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και  η αναψυχή των αθλούμενων και εν τέλει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

 

Η άσκηση με συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστικά κοινωνική επένδυση, γιατί  συμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας και  εκφυλιστικών τάσεων,  στην αποτροπή από βλαπτικές συνήθειες και συμπεριφορές  και γενικά σε μία καλύτερη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος.

 

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, θα εφαρμόζεται  3 ή 2 φορές / εβδομάδα από 2 πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής  και περιλαμβάνει:

• ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, 6-12 ετών, 6 τμήματα

• ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ, 13-18 ετών, 3 τμήματα

• ΑΣΚΗΣΗ  ΚΑΙ ΝΕΟΙ, 19-30 ετών, 2 τμήματα

• ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, 19-65 ετών, 3 τμήματα

• ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, 19-65 ετών,4 τμήματα

 

Η ημερομηνία έναρξης του προγραμμάτων θα είναι η Δευτέρα 18/1/2016 και η τελική ημερομηνία διεξαγωγής του είναι η 31/7/2016. Οι τελικοί χώροι άθλησης θα ανακοινωθούν με νέα ενημέρωση ανάλογα με τις αιτήσεις και τις ανάγκες του προγράμματος.

 

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, υποβάλλοντας τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης. Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν Ιατρική Βεβαίωση -από παθολόγο ή καρδιολόγο ιατρό- που να βεβαιώνει την καλή κατάσταση της υγείας και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες (Τηλέφωνο επικοινωνίας :2713- 600480 από Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016).

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.