Αθλητικα

Το πάνω χέρι για την 5άδα

Ο Αστέρας έμεινε αήττητος στη Νέα Σμύρνη μετά από πέντε χρόνια (0-0) και πήρε το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας από τον Πανιώνιο στη "μάχη" για τα πλέι-οφ. 

 

 

Μετά από τέσσερις σερί ήττες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας έμεινε αήττητος στο... κατάλληλο παιχνίδι, κόντρα στην ομάδα που θέλει να του πάρει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ. Το 0-0 απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη διατήρησε τις δύο ομάδες ισόβαθμες, ωστόσο έστειλε τον Αστέρα στην 5η θέση καθώς έχει νικήσει στον α' γύρο στην Τρίπολη με 2-1. 

 

Ο Στάικος Βεργέτης διατήρησε το 4-2-3-1 και στη Νέα Σμύρνη, έχοντας τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Καλλονή. Ο Αλόκο πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ζησόπουλου, ο Χαμντανί αυτή του Ιγκλέσιας που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος μετά την ίωση που πέρασε, ο Γιαννούλης του Παντελιάδη και ο Μπερτόγλιο του Νίκο. Άλλο ένα παιχνίδι με επιθετική φιλοσοφία στην 11άδα που δεν βγήκε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ο Αστέρας δέχθηκε πολλή πίεση στα πρώτα λεπτά του αγώνα και μόλις στο 5' είχε δε την μπάλα να χτυπά δύο φορές στα δοκάρια του! Χωρίς να μπορεί να κρατήσει την μπάλα, ήταν συνέχεια σε θέση άμυνας και γλύτωσε στο επόμενο διάστημα το γκολ είτε λόγω της αστοχίας των γηπεδούχων, είτε εξαιτίας των επεμβάσεων του Μπαντή. Μετά τα μισά του ημιχρόνου, ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και τουλάχιστον δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

 

Να απειλήσει; Ούτε λόγος. Οι μόλις 2 τελικές στα πρώτα 45' μπορεί να πήγαν στην εστία, αλλά δεν ανησύχησαν στο ελάχιστο τον Διούδη. Στην αντίπερα όχθη ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε στο ίδιο διάστημα με 10 τελικές (οι μισές στην εστία) και κατοχή μπάλας στο 59%.

 

Η εικόνα άλλαξε στην επανάληψη όσον αφορά την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Οι κιτρινομπλέ ισορρόπησαν τον αγώνα, κράτησαν την μπάλα και απειλήθηκαν μόνο μία φορά με τον Μπακασέτα να μην μπορεί να νικήσει τον Μπαντή. Ωστόσο μπροστά συνέχισαν να είναι ακίνδυνοι και έχουν να θυμούνται μόνο το 88ο λεπτό όπου ο Λανθαρότε δεν μπόρεσε να σκοράρει από ευνοϊκή θέση.

 

Από τη στιγμή όμως που ο Αστέρας δεν είχε επαφή με την αντίπαλη εστία, έπρεπε να κρατήσει το "μηδέν" στην άμυνά του, κάτι που το κατάφερε με την εικόνα του μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όπου ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.