Αθλητικα

SKIRITIDA RUN: Τιμώμενο πρόσωπο ο Γιάννης Κούρος!

Ο Αρκάς υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του "Skiritida Run". Ο αγώνας αυτός θα προβάλει στη νεολαία τις αξίες της προσπάθειας, της καρτερίας, της επιμονής και του αγωνιστικού πνεύματος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αποκαλούμενος και ως Τρέχων Θεός. 

 

 

Η ανακοίνωση:

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η πρώτη διοργάνωση "Skiritida Run" θα έχει ως τιμώμενο πρόσωπο τον Γιάννη Κούρο.

 

Ο Γιάννης Κούρος είναι μια τεράστια μορφή του αθλητισμού της Ελλάδας. Γεννήθηκε το 1956, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Άρχισε τον αθλητισμό στην ηλικία των 16 ετών και έως σήμερα έχει καταρρίψει τουλάχιστον 160 παγκόσμια ρεκόρ. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη μουσική, την λογοτεχνία, την ποίηση και το τραγούδι, όπου συνθέτει και ερμηνεύει ο ίδιος.

 

Το 1990 μετανάστευσε στην Αυστραλία, και το 1993 πήρε την αυστραλιανή υπηκοότητα. Το 1983 έτρεξε το 1ο Σπάρταθλον και τερμάτισε 3 ώρες και 15 λεπτά μπροστά από το δεύτερο δρομέα! Το 2000 το νομαρχιακό διαμέρισμα της Αττικής σε μια τελετή τον έχρισε ως πρεσβευτή του ελληνισμού. Έχει κερδίσει το Σπάρταθλον συνολικά τέσσερις φορές (1983, 1984, 1986, 1990), επιδόσεις οι οποίες τον καθιστούν μοναδικό διεθνώς.

 

Το 2005 και το 2011 πραγματοποίησε τον Φειδιππίδειο Άθλο, δηλαδή διέσχισε τη διαδρομή του αρχαίου Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη: "Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα".

 

Η ΔΗΛΩΣΗ

 

"Τρέχω υπερβατικά, ενάντια στη φύση και στις κακουχίες. Η προσπάθεια ενός υπερμαραθωνοδρόμου είναι εγκεφαλική. Ο αγώνας είναι μια υπέρβαση του σώματος και ολοκληρώνεται ενεργοποιώντας τα βιώματα από τις πνευματικές του δυνάμεις. Το μυστικό της επιτυχίας μου οφείλεται και στην κράση μου να ξεπερνώ τα όρια. Η φιλοσοφία του αγωνίσματος έγκειται στην ιδιοσυγκρασία του υπερδρομέα να ξεπερνά τον πόνο και την κούραση με πνευματική διαύγεια, εγρήγορση και μετουσίωση. Ο αγώνας αυτός θα προβάλει στη νεολαία τις αξίες της προσπάθειας, της καρτερίας, της επιμονής και του αγωνιστικού πνεύματος, ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής και ότι η θέληση είναι νικήτρια όταν επιστρατεύονται όλες οι σωματικές και πνευματικές δυνάμεις".

 

H Αρκαδική Οικολογική Φάρμα σε συνεργασία με την ABOVE, προκηρύσσουν και διοργανώνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 Αγώνες Δρόμου 10.000μ., 5.000μ. και αγώνα 1.000μ. για παιδιά, στις Κολλίνες Αρκαδίας με την ονομασία "Skiritida Run".  

 

Διαδρομή, τρόπος συμμετοχές, πρόγραμμα ΟΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.