Διαφορα

Εγκαίνια στα περιφερειακά ιατρεία Βλαχόπουλου-Πεταλιδίου-Μεθώνης

Τρεις νέες και σύγχρονες δομές υγείας εγκαινίασε ο Πέτρος Τατούλης στη Μεσσηνία.Το μεγάλο έργο της Περιφέρειας στην αναβάθμιση και απόκτηση νέων δομών υγείας στην Πελοπόννησο υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και παράδοσης στους πολίτες των περιφερειακών ιατρείων Βλαχόπουλου, Πεταλιδίου και Μεθώνης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την παράδοση των δομών υγείας στον Άγιο Νικόλαο, στη Μεσσήνη και την Πύλο, παραδίδει σήμερα τρεις νέες και σύγχρονες δομές υγείας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν αρκούν οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Απαιτείται στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνουν την αποστολή τους».

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια πολιτική θέση της Περιφερειακής αρχής ότι οι ευθύνη εποπτείας των δομών υγείας αποτελούν βασικό πυλώνα ολοκλήρωσης του Καλλικράτη και ότι θα πρέπει να περιέλθουν στην ευθύνη των αιρετών Περιφερειών.

«Στόχος μας είναι να εντάξουμε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 έργο για τη στελέχωση των δομών υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε τη βούληση της περιφερειακής αρχής να προμηθευτεί κινητές μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε τέλος ότι στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των δομών υγείας ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας τόσο στους πολίτες, όσο και στους επισκέπτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα παραδίδεται και το σημαντικό έργο που υλοποιείται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιφερειακά ιατρεία Βλαχόπουλου, Πεταλιδίου και Μεθώνης εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκαν και υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παρόντες κατά τη διάρκεια τω εγκαινίων ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικολάκου, Αλειφέρη, Μαντάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μεσσηνίας κ.κ. Γκούνης, Μπούζα και Χρονάς, οι Δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης και Μεσσήνης κ. Τσώνης, εκπρόσωποι της 6ης ΔΥΠΕ και οι Διοικητές των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.