Διαφορα

"Ταξίδι" στην Ευρώπη για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

"Ταξίδι" στην Ευρώπη για τους μαθητές του 8ου Δημ. Σχ. Τρίπολης από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

 

"Ενθουσιασμένοι παρακολούθησαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης την ενημερωτική δράση που πραγματοποίησε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 30 Οκτωβρίου 2017.     

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους, με το Διευθυντή, κ. Γεώργιο Λαλιώτη, ενημερώθηκαν, μέσω εγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ιστορία της ΕΕ και τα προνόμια των ενταγμένων χωρών, μέσα από διαφάνειες. Παρακολούθησαν βιντεάκια με μύθους για την Ευρώπη και προβλήθηκαν σημαντικά ευρωπαϊκά αξιοθέατα, τα οποία οι μαθητές κλήθηκαν να αναγνωρίσουν. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με διαδραστικά παιχνίδια μέσα από τα οποία τα παιδιά, με ενεργό συμμετοχή, διαπίστωσαν και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Τέλος, πλοηγήθηκαν σε χρήσιμες ιστοσελίδες από τις οποίες μπορούν να αντλούν εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό και εφοδιάστηκαν με πλούσιο έντυπο υλικό των εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το «ταξίδι» του EUROPE DIRECT, το οποίο είναι άλλη μια δομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενημέρωσης και προσέγγισης των πολιτών της προς το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, συνεχίζεται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.