Διαφορα

Στην Ελλάδα η αρχαιότερη ελιά του κόσμου

Η 3.000 ετών Ελιά των Βουβών βρίσκεται στις Βούβες του Νομού Χανίων και αξίζει να την επισκεφτείς.

 

Την επέλεξαν  η NASA και οι Ιάπωνες

H Eλιά των Βουβών κατάφερε να κερδίσει την προσοχή ακόμα και της NASA οι επιστήμονες της οποίας την επέλεξαν το 2016 ως την Επιστημονική φωτογραφία της μέρας (Earth Science Picture of the Day) στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον στην Κρήτη έφτασε ακόμα και τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιαπωνία στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για τα Παγκόσμια Μυστήρια.

 

Στο Μουσείο της Ελιάς των Βουβών

Επισκέψου το Μουσείο της Ελιάς των Βουβών και που βρίσκεται πολύ κοντά στο περιβόητο ελαιόδεντρο στον οικισμό Πάνω Βούβες και αποτελεί ένα ενιαίο και αρμονικό σύνολο. Το γραφικό κτίσμα στο οποίο στεγάζεται διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής της περιοχής  ενώ στα εκθέματά του θα δεις ακόμα και το Ησιόδειο άροτρο, το ξύλινο άροτρο με το οποίο οι ντόπιοι καλλιεργούσαν τη γη από την προϊστορία έως τη δεκαετία του 1950.

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.