Διαφορα

Τηλεργασία: Απίστευτη καταγγελία εργαζόμενου για "έφοδο" στο σπίτι

Νέα ήθη και έθιμα...

Το προηγούμενο διάστημα, αρκετά εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και συνδικάτα εξέφρασαν αρκετές φορές την ανησυχία τους ότι πολλά από τα... έκτακτα μέτρα που επεβλήθησαν λόγω κορωνοϊού (καθώς και τα «απόνερά» τους ήρθαν για να μείνουν). 

Και από ότι φαίνεται η επιστροφή στην «κανονικότητα» ή καλύτερα στην νέα πραγματικότητα της μετά κορωνοϊού καραντίνας κρύβει πολλές δυσάρεστε εκπλήξεις για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του Open, εργαζόμενος καταγγέλλει ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται ζήτησε να γίνει τροποποίηση της σύμβασής του και των συμβάσεων όλων των υπαλλήλων της εταιρείας με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να απασχολούνται από το σπίτι με δυσμενέστερους όρους.

Οι εργαζόμενοι είδαν πολλές «εκπλήξεις» στις νέες συμβάσεις, καθώς οι εργοδότες μαζί με τους υπεύθυνους των αρμόδιων τμημάτων τους ζήτησαν να κάνουν ησυχία κατά τη διάρκεια της εργασίας,  αλλά και να κάνουν οι ίδιοι οι εργοδότες επιτόπιο έλεγχο στα σπίτια τους ή με κάμερα, προκειμένου να δουν αν είναι αποδοτικοί ή αν τηρούν τους κανόνες που είχε θέσει η ίδια η εταιρεία.

Επίσης, τους είπαν να μη χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας το Διαδίκτυο, προκειμένου να υπάρχει μια καλή απόδοση της ταχύτητας του διαδικτύου.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη καταγγελία εργαζομένου, μεγάλη εταιρεία που απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους σε καθεστώς τηλεργασίας, αποφάσισε να εφαρμόσει το σύστημα του «Μεγάλου Αδελφού» στα σπίτια των υπαλλήλων της.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.