Διαφορα

Γιατί αποφασίστηκε το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Στη 1 το μεσημέρι, Κεραμέως, Θεοδωρικάκος και Πέτσας θα ανακοινώσουν τους "κανόνες" που θα ισχύσουν.

Για την επιστροφή στην κανονικότητα κριτήριο σε όλα τα στάδια που έχουμε βαδίσει έως σήμερα αποτέλεσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Ειδικά δε για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία και παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε δηλώσει επιφυλακτικός για την επαναλειτουργία τους ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κοινή γνώμη στις δημοσκοπήσεις δηλώνει αντίθετη κατά πλειοψηφία στο άνοιγμα, ρόλο έπαιξε η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, καθώς ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί ότι για τις αποφάσεις του στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτήν. 

Επιπλέον, συνηγόρησε προς αυτή την κατεύθυνση η θετική εμπειρία από την επαναλειτουργία των γυμνασίων και λυκείων την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς θα ισχύσουν πάντως τα μέτρα υγιεινής, πρόληψης και προστασίας, καθώς και κοινωνικής αποστασιοποίησης που ισχύουν γενικότερα – τουλάχιστον όπου και όσο αυτό είναι εφικτό με τα παιδιά μικρής ηλικίας. 

Οι ακριβείς κανόνες λειτουργίας θ’ ανακοινωθούν το μεσημέρι (13.00) από τους υπουργούς Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Δεδομένο θεωρείται ότι ειδικά για τα δημοτικά σχολεία η χρονιά θα παραταθεί έως το τέλος Ιουνίου, ενώ οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί – που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών – θα λειτουργήσουν κανονικά και τον Ιούλιο, όπως κάθε χρόνο. 

Επίσης, θα πάψουν πλέον να υφίστανται οι άδειες ειδικού σκοπού για γονείς και κηδεμόνες, από τη στιγμή που – θεωρητικά, τουλάχιστον – στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.