Διαφορα

Πανελλήνιες: Πόσο επηρεάζει ο κορωνοϊός τις βάσεις για τις σχολές

Οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν τις βάσεις εισαγωγής.

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι οι οποίοι προετοιμάζονται για τις εξετάσεις που θα καθορίσουν σε ποιο τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης θα εισαχθούν.

Η προετοιμασία των υποψηφίων έγινε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες καθώς για περίπου δύο μήνες οι μαθητές της Γ΄ λυκείου έμειναν μακριά από τα θρανία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που ανάγκασε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να προχωρήσει σε μείωση της ύλης.

Η μείωση της ύλης  μάλιστα, όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί αναλυτές, θα διαδραματίσει εμμέσως ρόλο στην πορεία των βάσεων, καθώς θα υπάρχει μικρότερη δυνατότητα επιλογής ερωτήσεων για συγκεκριμένα μαθήματα, και άρα περιορισμένη δυνατότητα για διαβάθμιση των θεμάτων.

Εν τω μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου παρά τα όσα έλεγε τους προηγούμενους μήνες ότι θα εισακούσει τις εισηγήσεις των διοικήσεων των ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων, τελικά αποφάσισε να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό με πέρυσι, ώστε να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι και να μην δυσκολέψει την προσπάθειά τους για εισαγωγή στις σχολές της αρεσκείας τους.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.