Διαφορα

ΕΑΚΚ: Μητσοτάκης και Κεραμέως επικίνδυνοι για το δημόσιο σχολείο

Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Αριστερής Κίνησης Καθηγητών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η σκληρή δεξιά και νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά χέρι- χέρι με τους φίλους της σχολάρχες και συνεπικουρούμενη από τους καλοπληρωμένους και πρόθυμους «παπαγάλους» των Μ.Μ.Ε. στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής αντιδραστικής πολιτικής της με την είσοδο του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, παρά τους ελιγμούς της το προηγούμενο διάστημα  μπροστά στην καθολική αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου.

Το πολυνομοσχέδιο,  ίδιο σχεδόν κι απαράλλαχτο μ’ αυτό που 2 μήνες τώρα έχει ξεσηκώσει εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές κι όλη την κοινωνία, θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο καθώς:

- Στοχεύει σε μια εκπαίδευση με λιγότερη γνώση, λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερα σχολεία, με περισσότερες εξετάσεις ,με εκπαιδευτικούς υποταγμένους και μαθητές που χάνουν   μορφωτικά  δικαιώματα, διώχνονται από την «τυπική εκπαίδευση» και ωθούνται στην πρόωρη κατάρτιση.

- Εντείνει τους  ταξικούς φραγμούς με  νέα εξεταστικά φίλτρα, , προωθεί τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης ,απολύει χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς,  προωθεί την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

- Είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο πλαίσιο των κατευθύνσεων ΕΕ-ΟΟΣΑ, που η κυβέρνηση σκοπεύει να το ολοκληρώσει με τα νομοσχέδια για την Επαγγελματική Εκπαίδευση  και τις δομές και τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή με τη διαβόητη τροπολογία και Υ.Α .για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος  καταργεί κάθε έννοια εκπαιδευτικής διαδικασίας και του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα,  διαμορφώνει τα δεδομένα και το κατάλληλο έδαφος για την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του πολυνομοσχεδίου ,όπως η πειθάρχηση, ο πανοπτικός έλεγχος, η τυποποίηση, η μετρησιμότητα του μαθήματος, η  αξιολόγηση και  η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σε όλο το τελευταίο διάστημα μιλούν για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς άνθρωποι που δεν το γνώρισαν ποτέ ή έχουν αναλάβει συστηματικά τη δυσφήμησή του για λογαριασμό των αφεντικών τους. Φτάνει πια! Είναι η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!    

Απέναντι στην  κυβερνητική επίθεση  στη δημόσια εκπαίδευση, στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και των νέων και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιλαϊκό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

• Όχι στο «Νέο Λύκειο» της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, του εξεταστικού μαραθωνίου, της αποδόμησης των εργασιακών, δημοκρατικών, συλλογικών κατακτήσεων.

• ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Διαβάθμιση-Απόλυση.

• Κατοχύρωση της σταθερής δουλειάς και οργανικής θέσης για όλους.

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων.

• Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.