Διαφορα

Ερχεται χαράτσι στα πλαστικά ποτήρια του καφέ

Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση σε πλαστικά ποτήρια και πλαστικούς περιέκτες τροφίμων κατά 30% μέχρι το 2024 και κατά 60% μέχρι το 2026. 

Το νέο πλαίσιο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2021, δηλαδή σε έναν χρόνο από σήμερα, προβλέπει μεταξύ των άλλων και την επιβολή τέλους -προσδιορίζεται στα 4 λεπτά συν ΦΠΑ για τα πλαστικά ποτήρια όπως π.χ. του καφέ, και τους περιέκτες τροφίμων που διατίθενται σε τελικά σημεία πώλησης (μαγαζιά delivery καφέ, καντίνες, εστίαση κτλ) κι όχι σε σούπερ μάρκετ.

Μέσω αυτής της κίνησης επιχειρείται να περιοριστεί η χρήση αυτών των προϊόντων. Σημειώνεται ότι καθημερινά «καταναλώνονται” 1 εκατομμύριο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης «έχουμε 1 εκατ. κυπελλάκια του καφέ κάθε μέρα, 2,5 δισ. κάθε χρόνο μπουκάλια. Το 80% της ρύπανσης στις θάλασσες οφείλεται στα πλαστικά. Κι από αυτό το 80% το 50% προέρχεται από τα πλαστικά μιας χρήσης”.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.