Διαφορα

Γιόρτασε ο Αγιος Ωφέλιμος στην Παλιά Επισκοπή Τεγέας (photos)

Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τους πιστούς της Τεγέας.

Μετά την επανασύσταση της Επισκοπικής Έδρας της Τεγέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τον Ιούλιο του ιδίου έτους, εόρτασε για πρώτη φορά και καθιέρωσε την εορτή της μνήμης του Θεοφόρου Πατρός ημών Ωφελίμου Επισκόπου Τεγέας και της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 18 και 19 Ιουλίου γιόρτασε με κάθε επισημότητα, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη του Σεβασμιωτάτου, την εορτή αυτή.

Των Ιερών Ακολουθιών της 18ης και της 19ης Ιουλίου προεξήρχε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος με την άδεια και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον ιδιαίτερο χώρο του πάρκου του Τεγεατικού Συνδέσμου συμμετείχαν οι ιερείς και διάκονοι της Αρχιερατικής Περιφερείας Τεγέας και πλήθος πιστών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.