Διαφορα

Μπλόκο σε φορτίο ναρκωτικών στην ανατολική Μάνη

Το κόστος της ποσότητας που κατασχέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το πρωί της Δευτέρας (12/10), στελέχη του Λιμενικού πραγματοποίησαν έφοδο σε πλοίο που είχε αγκυροβολήσει στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίου Αν. Μάνης. 

Μετά από έρευνα υπηρεσιών του Λιμενικού από την Πελοπόννησο, βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης που ξεπερνούν τον έναν τόνο, και ήταν «καβατζωμένες» σε βραχώδες σημείο της θαλάσσιας περιοχής. Οι μεταφορείς των ναρκωτικών φαίνεται πως περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, για τη εξαγωγή του παράνομου φορτίου στη στεριά και από εκεί την παραλαβή του από χερσαία μέσα.

Οι Λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη του αλλοδαπού κυβερνήτη του πλοίου, ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος κατάφεραν -άγνωστο πως- να διαφύγουν, πριν από το «ντου» των αρχών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση και την ακριβή  καταγραφή της ποσότητας των ναρκωτικών, ενώ αναμένεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στο ναρκοπλοίο, για τον πιθανό εντοπισμό περαιτέρω ευρημάτων. Το κόστος της ποσότητας που κατασχέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο σκάφος φαίνεται πως είχε φορτωθεί με τα ναρκωτικά στις ακτές της Αλβανίας, απ’ όπου είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο του με άγνωστο προορισμό. Ωστόσο, φαίνεται πως πληροφορίες για το ένοχο «μυστικό» του είχαν περιέλθει στις Αρχές και το πλοίο είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση εδώ και αρκετές ημέρες από το Λιμενικό.

Οι Αρχές τηρούσαν στάση αναμονής για να εξαπολύσουν την επιχείρηση στο παράκτιο νότιο τμήμα της Μάνης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.