Διαφορα

Η αλήθεια για την 28η Οκτωβρίου και τον... μπακαλιάρο!

Υπάρχει μια παρανόηση στο τραπέζι της 28ης Οκτωβρίου τελικά!

Την 28η Οκτωβρίου λοιπόν, αν δεν πέσει πάνω σε μέρα νηστείας, μπορούμε να φάμε τα ΠΑΝΤΑ!

Σύμφωνα με τα έθιμα, μπακαλιάρο-σκορδαλιά τρώμε τις εξής ημερομηνίες:

➡️  Την 25η Μαρτίου, του Ευαγγελισμού

➡️ Των Βαΐων

➡️ Κατά την εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου στις 24 Ιουνίου,

➡️ Στις 6 Αυγούστου, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

➡️ Των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου

➡️  Του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου


Αφού λοιπόν την 28η Οκτωβρίου δεν μας περιορίζει το ψάρι, σας παραθέτουμε μία πανεύκολη και νόστιμη συνταγή από τον Γιάννη Παπαβραμίδη.

Ανάλαφρο φαγητό, ελληνικότατο, για μερακλήδες!!!

Bάλτε ό,τι έχετε από λαχανικά, ο φούρνος θα δώσει βάθος και γεύση στο φαγητό, θα γίνει πιο μεστό.

Ρυθμίστε τις ποσότητες ανάλογα με το ταψάκι που θα κάνετε.

ΥΛΙΚΑ

πιπεριές κόκκινες

πιπεριές πράσινες

μανιτάρια

μελιτζάνες

κολοκυθάκια

κρεμμύδι ξερό

Σκορδόλαδο

ντομάτα ψιλοκομμένη

χυμό ντομάτας

Φέτα

1) Βάζουμε στην κατσαρόλα, αφού ψιλοκόψουμε, τα λαχανικά μας, ελαιόλαδο και λίγο σκορδόλαδο και τα σοτάρουμε.

Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

2) Βάζουμε σε ταψί τα λαχανικά, προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα βάζουμε σκεπασμένα στο φούρνο για 40 λεπτά.

Μετά ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα.

3) Τέλος, ρίχνουμε τριμμένη φετούλα και την αφήνουμε να μαλακώσει πάνω στα ζεστά λαχανικά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.