Διαφορα

"Επεσε" το σύστημα τηλεκπαίδευσης!

Πρώτη ημέρα... μη λειτουργίας για τους μαθητές. Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας. 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το σύστημα τηλεκπαίδευσης που ισχύει από σήμερα, λόγω lockdown, για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι περισσότεροι μαθητές μπαίνοντας στο σύστημα οι φωτογραφίες που αντίκρυζαν ήταν οι ακόλουθες ή ακόμα και αυτοί που τα κατάφερναν χρειαζόταν να περάσει πάνω από μισή ώρα (!)...

Θυμίζουμε ότι συστάσεις προς τους πολίτες για αποφυγή των διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας, των social media και των βιντεοκλήσεων κατά τις ώρες αιχμής προκειμένου το δίκτυο να αντέξει τις ανάγκες για την τηλεργασία κατά τη διάρκεια του lockdown, έκανε με ανακοίνωσή του, τις προηγούμενες ημέρες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο σημείωνε, επίσης, πως βρίσκεται "σε διαρκή επικοινωνία με τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σταθερών και ασύρματων δικτύων σε όλο το διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας εν μέσω lockdown και της επαγγελματικής δραστηριότητας".

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας

Το Webex κράσαρε σήμερα πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την χώρα και οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας λόγω του προβλήματος δεν θα πάρουν απουσία οι μαθητές που δεν μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.