Διαφορα

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αμάξι και πότε πρέπει να φοράνε μάσκα

Συγγενείς πρώτου βαθμού είναι γονείς, παιδιά, ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα μέτρα που θα ισχύουν την περίοδο της καραντίνας, επιτρέπεται μέχρι ένα άτομο στο αμάξι πλέον του οδηγού και το ίδιο ισχύει σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Να τονίσουμε ότι δεν είναι ο μόνος περιορισμός που θα πρέπει να τηρείται. Υποχρεωτική είναι για όλους τους οδηγούς και επιβάτες σε ΙΧ και ταξί η μάσκα εφόσον τα άτομα που επιβαίνουν δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Για παράδειγμα δυο εργαζόμενοι που πηγαίνουν μαζί για δουλειά θα πρέπει να φορούν μάσκα ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου.

Να υπενθυμίσουμε ότι συγγενείς πρώτου βαθμού είναι γονείς, παιδιά, ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά. Εφόσον σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν ο οδηγός και ακόμη και ο πρώτος ξάδερφος του θα πρέπει να φορούν μάσκα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.