Διαφορα

Με νέο μήνυμα Μητσοτάκη η... παράταση του lockdown

Τι αναμένεται να πει, πιθανότατα την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός για τις επόμενες 30 μέρες...

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα παράταση στο lockdown, με άλλες πηγές να κάνουν λόγο ίσως και 15νθήμερη επέκταση, αναμένεται να μιλήσει την προσεχή Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας τον οδικό χάρτη των επόμενων 30 ημερών και στον τρόπο εορτασμού των φετινών Χριστουγέννων σε νέο τηλεοπτικό μήνυμα.

Το τρίπτυχο επιδημιολογικό αποτύπωμα, πίεση του ΕΣΥ και διασπορά θα κρίνει την άρση των περιοριστικών μέτρων επαναλαμβάνουν διαρκώς πλέον οι λοιμωξιολόγοι, την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι εξετάζει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα μέρα-μέρα και με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις, συνυπολογίζοντας και τον παράγοντα ψυχολογία του κόσμου που βρίσκεται στο ναδίρ.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ιός έχει περάσει για τα καλά στην κοινότητα και η εξάπλωσή του γίνεται εντός των οικογενειών, η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις συναναστροφές τους και να αποφεύγουν τις επαφές με τις ευάλωτες ομάδες και τα άτομα τρίτης ηλικίας. Έτσι, συστήνεται το φετινό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν να γίνει εκ των ενόντων – δηλαδή σε αυστηρά κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Όσοι δε ονειρεύονται ταξίδια σε χριστουγεννιάτικους προορισμούς, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να μεταθέσουν τα όνειρά τους για το 2021 και αυτό γιατί θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, προκειμένου να μην  διασπαρεί περισσότερο ο ιός και αλλάξουν απότομα επιδημιολογική εικόνα, περιοχές που δεν έχουν πολλά κρούσματα. Κλειστά θα παραμείνουν και τα χειμερινά θέρετρα, καθώς οι Αρχές φοβούνται φαινόμενα συνωστισμού, ενώ κλειστά θα είναι και τα χιονοδρομικά κέντρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.