Διαφορα

Ρεβεγιόν με λίγους και ψώνια με... SMS

Πιθανότατα την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές των επόμενων ημερών.

Με το ερώτημα "πότε θα έχουμε άρση στο lockdown;" να παραμένει έως και αυτή την ώρα αναπάντητο και με το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην παράταση, για τουλάχιστον μία εβδομάδα, να μοιάζει πολύ πιθανό ξεκινά ο νέος μήνας.  

Ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χτες ψαλίδισε τις ελπίδες για άνοιγμα στις 7 Δεκέμβρη λέγοντας πως "δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με επιδημιολογικά στοιχεία", ενώ στην πορεία της ημέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε πως στο τέλος της βδομάδας ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες για το lockdown.

Φαίνεται πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι εντελώς διαφορετικά από τα προηγούμενα και θα μοιάζουν πολύ στο Πάσχα που περάσαμε τον περασμένο Μάιο. Ακόμα και αν ανοίξουν τα καταστήματα, θα τα επισκεφτόμαστε με κάποιον κωδικό που θα προστεθεί στο 13033 ενώ δεδομένα θα συνεχίσει να υφίσταται η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Το ρεβεγιόν θα είναι «μαζεμένο» με μία ακόμα οικογένεια με το μάξιμουμ των ατόμων που θα επιτραπεί ανά σπίτι να είναι 9 με 10. Οι περιορισμοί θα υπάρχουν και οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί καθώς στο Μαξίμου δεν θέλουν η χώρα να κατρακυλήσει προς τα πίσω με το που υπάρξει μερική άρση των μέτρων.

Οσον αφορά τα σχολεία σύμφωνα με τον κ. Πέτσα δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες αλλά το βάρος ρίχνεται σε όλη την επικράτεια. Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση «δύσκολη εξίσωση» και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.