Διαφορα

Μετατίθεται χρονικά η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Από ποιο μήνα προβλέπεται οι κληρωτοί να υπηρετούν 12 αντί για 9 μήνες.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες, μέσα Σεπτεμβρίου του 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει μιλώντας στο πλαίσιο του Helexpo Forum της Θεσσαλονίκης πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αυξηθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για τους κληρωτούς που θα παρουσιάζονται από τους επόμενους μήνες.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Ακολούθως μετατέθηκε για την ΕΣΣΟ (Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών) του Μαρτίου, δηλαδή θα αφορούσε όσους θα παρουσιάζονταν στα στρατόπεδα σε δύο μήνες από σήμερα.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν πως ούτε αυτός ο προγραμματισμός είναι εφικτός και πως θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση. Ήτοι, η αύξηση της θητείας να ξεκινήσει από τις κατατάξεις του Μαΐου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.