Διαφορα

«Kλείδωσε» ο νέος εκλογικός νόμος στους ΟΤΑ

Δήμαρχος με 40% – 43% από την πρώτη Κυριακή.

Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο στους ΟΤΑ, προκειμένου να λάβει έγκριση και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Αμέσως μετά θα εισαχθεί για συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ενώ πηγές του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος του μηνός. 

Το νομοσχέδιο με το οποίο καταργείται η απλή αναλογική, είναι έτοιμο όσον αφορά τις διατάξεις του και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να «κλειδώσουν» τα συγκεκριμένα ποσοστά που αφορούν την εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή, καθώς και το ελάχιστο ποσοστό για την είσοδο μίας παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», ο πήχης για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή θα κυμαίνεται στην περιοχή του 40% έως 43%, ενώ το πλαφόν για  την είσοδο συνδυασμών-παρατάξεων σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα ορίζεται στο 5% (και σίγουρα όχι κάτω από το 3%). 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.