Διαφορα

Κορωνοϊός: Διπλή μάσκα συστήνουν οι ειδικοί στις ΗΠΑ

Αφορμή η ανακάλυψη των εξαιρετικά μεταδιδόμενων μεταλλαγμένων στελεχών.

Καμπανάκι για την αποτελεσματικότητα της μονής μάσκας κρούουν οι ειδικοί στις ΗΠΑ μετά την ανακάλυψη των εξαιρετικά μεταδιδόμενων μεταλλαγμένων στελεχών στη χώρα.

Ειδικότερα, συμβουλεύουν τους πολίτες να «αναβαθμίσουν» τις απλές υφασμάτινες μάσκες που αποτελούσαν ασπίδα στη διάρκεια της πανδημίας. 

Η αλλαγή θα μπορούσε να γίνει εύκολα φορώντας απλά μια δεύτερη μάσκα πάνω από την πρώτη ή ακόμα καλύτερα βάζοντας μια υφασμάτινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική. 

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ήρθε η στιγμή να αγοράσουμε τις μάσκες υψηλής ποιότητας KN95 ή N95 τις οποίες οι αξιωματούχοι έχουν αποθαρρύνει τους πολίτες να αγοράσουν, ελπίζοντας να δημιουργήσουν αρκετά αποθέματα για όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Washington Post» οι ΗΠΑ υστερούν στον τομέα αυτό συγκριτικά με άλλες χώρες του κόσμου. Κι αυτό γιατί ορισμένες ασιατικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα έχουν μαζική παραγωγή υψηλής ποιότητας μασκών για αποστολή απευθείας στους κατοίκους. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας ιατρικών προδιαγραφών σε δημόσιους χώρους, καθώς το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να είναι σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες ακόμη και 70% πιο μεταδοτικό.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.