Διαφορα

Με καθυστέρηση το άνοιγμα της εστίασης-Όλα τα σενάρια

Τι μελετά η κυβέρνηση για την εστίαση.

Κλειστές για εβδομάδες ακόμη αναμένεται να παραμείνουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, καθώς σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν φαίνεται να εξετάζεται ένα πιθανό άνοιγμα.

Παρά τις πιέσεις που δέχονται τα κυβερνητικά στελέχη από επιχειρηματίες της εστίασης, προς ώρας δεν μελετάται το άνοιγμα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητας στο λιανεμπόριο ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας και τα καταστήματα της εστίασης περνούν σε δεύτερη μοίρα. 

Άλλωστε ένα πιθανό ταυτόχρονο άνοιγμα λιανεμπορίου και εστίασης θα αύξανε δραματικά τη διασπορά του κορωνοϊού, τονίζουν και αρκετά μέλη της επιτροπής των ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως όλα δείχνουν η εστίαση θα μπει στο τραπέζι των συζητήσεων μετά το τέλος Μαρτίου, με πιθανό ένα πρώτο άνοιγμα περί τα τέλη Απριλίου ή μετά το Πάσχα. Άλλωστε πρόσφατα και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι τουλάχιστον οι επιχειρήσεις catering θα δραστηριοποιηθούν στις αρχές Μαΐου.

Και στην περίπτωση της εστίασης υπάρχει έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση, καθώς ήδη πολλά καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα υπερβολικά έξοδα χωρίς να υπάρχουν εισοδήματα από το πολύμηνο lockdown.

Προς ώρας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά τις επιχειρήσεις, έστω και περιορισμένα, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιθυμούσε ένα όσο το δυνατόν συντομότερο άνοιγμα της εστίασης ώστε να ξεκινήσει η δραστηριότητα και να δοθεί μία οικονομική ανάσα στον κλάδο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.