Διαφορα

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία μέρα για την πληρωμή τους

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, με το σενάριο παράτασης να έχει ήδη διαψευστεί από τον υπουργό Οικονομικών.

Τα τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2020, ενώ για όσους αποκτήσουν Ι.Χ. που θα έχει ταξινομηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά εφαρμόζεται μια νέα κλίμακα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους ρύπους.

Το φετινό ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας και να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία, αποφεύγοντας την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mycar.aade.gov.gr με λίγα κλικ στον υπολογιστή τους ή στο κινητό.

Όσοι εντοπιστούν μετά την υποβολή της δήλωσης ακινησίας να κυκλοφορούν τα οχήματά τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ, το οποίο τριπλασιάζεται (30.000 ευρώ) σε περίπτωση υποτροπής. Ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.