Διαφορα

Ελλάδα: ΄"Εφυγε" από τη ζωή διακεκριμένη καλλιτέχνης

Πρόκειται για την Έλλη Παπαγεωργακοπούλου που ήταν μόλις 55 ετών.

 

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ήταν σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με δάσκαλό τον Μίμη Κοντό και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μαθήτευσε δίπλα στον Διονύση Φωτόπουλο. Είχε σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από εξήντα θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λονδίνο, Ιταλία κ.α.)

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Όρνιθες (2016), Βάτραχοι (2008), Γκόλφω (2013), Συρανό Ντε Μπερζεράκ (2010). Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Hardcore (2004), ενώ είχε βραβευθεί για τη δουλειά της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας" (2009). Μεταξύ άλλων, είχε σχεδιάσει τα κοστούμια για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, αλλά και αυτά για τον 51ο διαγωνισμό της Eurovision το 2006.

Κατά κοινή ομολογία, ήταν μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο της σύγχρονης Ελληνικής αναπαραστατικής τέχνης. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.