Διαφορα

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Β'θμια Εκπαίδευση Αρκαδίας

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά.

Το ΠΑΜΕ Αρκαδίας με ανακοίνωσή γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 2.00 το μεσημέρι θα γίνει νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τρίπολη ενάντια στο χαρακτηρισμό σχολείων σε πρότυπα και  πειραματικά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες…

Την Πέμπτη 22 Απρίλη η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει Πανελλαδική μέρα δράσης με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και μέσω των ΕΛΜΕ στις ΔΔΕ όλης της χώρας ενάντια στο χαρακτηρισμό σχολείων σε πρότυπα και  πειραματικά ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων. Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη που υποβαθμίζει το σύνολο των σχολείων, ανακατανέμει το μαθητικό δυναμικό, καταργεί τα γεωγραφικά όρια.

Αποτελεί το Δούρειο Ίππο για να περάσει η κυβέρνηση  το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής της πολιτική στην εκπαίδευση. Αντικειμενικά ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα. Εξάλλου ο βασικός ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας δε θα πρέπει να υποβαθμίζεται στην «εκπαίδευση των λίγων άριστων μαθητών», αλλά να είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου όλων των παιδιών ανεξάρτητα από την κοινωνική -οικονομική κατάσταση τους.

Αυτή πρέπει να είναι η πραγματική πρόκληση του κάθε σχολείου και του κάθε εκπαιδευτικού και στον τομέα αυτό χρειάζεται στήριξη και βοήθεια, οι οποίες δεν δίνονται. Σε αυτά τα σχολεία που επιλέγονται να λειτουργούν ως πρότυπα και πειραματικά οι υπηρετούντες από πριν συνάδελφοι χάνουν τις οργανικές τους θέσεις, ενώ στην πράξη αμφισβητείται γενικά η οργανικότητα, η σταθερή και μόνιμη εργασία. 

Την κρίσιμη αυτή ώρα η  πλειοψηφία στο ΔΣ στην ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ) συνεχίζει να αρνείται την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα με νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον Δ/ντή Β/Β'θμιας εκπαίδευσης αυτή τη φορά με το σχεδιασμό της ΟΛΜΕ. Είναι φανερό το παιχνίδι που παίζει στις πλάτες των συναδέλφων,  πότε απροκάλυπτα ή όταν δεν την παίρνει πιο συγκαλυμμένα  για την  προώθηση διαχρονικά της πολιτικής των κυβερνήσεων που τελευταία έχει γίνει πιο επιθετική, ειδικά για να κερδίσει χρόνο η Διοίκηση, για να  προωθήσει  τις κυβερνητικές στοχεύσεις. Όπως τώρα με την πρόταση του ΔΔΕ για την μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε πρότυπο ή πειραματικό. Δεν θα τους περάσει.

Συνάδελφοι σας καλούμε όλους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2μμ στη ΔΔΕ Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής μέρας δράσης που οργανώνει ο κλάδος σε όλη τη χώρα ενάντια στις μονομερείς εισηγήσεις των ΔΔΕ για χαρακτηρισμό σχολείων σε πρότυπα και  πειραματικά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.